PRM / Danskerne til kamp mod dårlig tv-lyd: Forhandler oplever stigende salg

22. november 2018 08:01 | Af: Ritzau Info
 

Ultratynde fladskærme leverer dårlig lyd, men nu tager danskerne kampen op. Hos Panasonic Center, der blandt andet forhandler Yamaha og Panasonic, er salget af soundbars steget 30 procent seneste kvartal.

Pressemeddelelse fra Panasonic Center

Mens designet er i top på de moderne, ultratynde fladskærme, er der et punkt i brugeroplevelsen, hvor danskerne sandsynligvis ville ønske sig hensat til en svunden tid med billedrørs-tv. Lyden er nemlig i dag ofte ligeså flad som skærmen, og det har fået mange danskere til at investere i soundbars, der er et af det mest populære våben i kampen mod dårlig tv-lyd.

− Vi har mange kunder, der køber nye fladskærme for tiden, så de er klar til vinterperioden. En stor del af dem vælger at opgradere lyden, fordi lyden ellers skuffer, med mindre man vælger high-end modellerne. Vores butikker har øget salget af soundbars fra Yamaha og Panasonic med 30 procent det seneste kvartal, og stigningen kommer oven i en massiv fremgang de foregående år, siger Jens Krogh, direktør hos Panasonic Center, der er blandt landets førende elektronikkæder.

Soundbars er mest oplagt

Soundbars er den lydløsning, der passer bedst til de fleste. Seeren får god lyd uden at gå for meget på kompromis med det attraktive design, som fladskærmene ellers tilbyder.

− Det hjælper jo ikke meget at købe en veldesignet fladskærm, hvis man samtidig har en kluntet lydløsning. Og dér passer soundbars godt ind med det slanke og diskrete design, fortæller Jens Krogh og fortsætter:

− Markedet er af naturlige årsager inde i en vild udvikling, hvor der konstant bliver investeret i nye produkter og teknologier, der er med til at give forbrugeren en bedre og mere skræddersyet oplevelse – hvad enten dit tv hænger på væggen eller står på en fod.

Hvis man går efter den fulde lydoplevelse, er det ifølge Jens Krogh fornuftigt at vælge et system, hvor der også bliver tilkoblet en subwoofer til at klare den dybe baslyd. Et acceptabelt anlæg koster fra omkring 2.000 kroner.

En ekstra fordel er, at de fleste soundbars også kan fungere som et lille musiksystem til både radio og streaming af musik.

Integreret soundbar i fjernsynet

Som noget nyt er producenterne begyndt at lave fladskærme med integrerede soundbars i erkendelse af, at lydoplevelsen er blevet for dårlig. Men ifølge Jens Krogh er den løsning forbeholdt de helt dyre tv-modeller. De fleste forbrugere vælger derfor at supplere fladskærmen med en soundbar.

Når du skal købe en soundbar til din fladskærm, er det vigtigt, at den har HDMI-udgang med ARC (Audio Return Channel), fordi det sikrer, at du kun skal bruge fjernbetjeningen til fjernsynet, når du skal betjene lydstyrken på soundbaren.

Kontakt:

Dennis Christensen tlf.: 61677464 email: dch@epicent.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danskerne-til-kamp-mod-darlig-tv-lyd-forhandler-oplever-stigende-salg?releaseId=13564339

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu