ANNONCE

PRM / Danskernes corona-adfærd har stabiliseret sig

6. maj 2020 08:19 | Af: Ritzau Info
 

Ved indgangen til en yderligere genåbning af Danmark har danskernes humør, bekymringer, adfærd og støtte til regeringen stabiliseret sig, siden den første, forsigtige genåbning af samfundet.

Pressemeddelelse fra Aarhus Universitet: Aarhus BSS

Det viser de seneste beregninger fra HOPE-projektet på Aarhus BSS ved Aarhus Universitet, der sammen med analyseinstituttet Epinion følger danskernes humør, adfærd og holdninger under corona-krisen.

“Ved indgangen til næste fase i genåbningen af samfundet ser det ud til, at danskernes optimisme er større end ængstelsen, og at både optimismen og ængstelsen har stabiliseret sig hen over de seneste målinger. Det er i sig selv positivt, men det ser også ud til, at den stigende optimisme ikke har påvirket adfærden i forhold til at slække på myndighedernes anbefalinger i særlig høj grad,” siger professor Michael Bang Petersen, Institut for Statskundskab på Aarhus BSS, der leder HOPE-projektet.

Efterlevelse af den anbefalede adfærd – at undgå lokaler med mere end 10 personer samt hyppig håndvask eller afspritning – ser således ud til også at have stabiliseret sig. Dog med en svag men signifikant nedgang i forhold til håndhygiejne i løbet af de seneste knap to uger.

“Det er faktisk det laveste niveau siden nedlukningen den 13. marts, og et større fokus på håndhygiejne kan derfor være et opmærksomhedspunkt i den fase, vi nu bevæger os ind i,” påpeger Michael Bang Petersen.

Det er fortsat yngre mænd, der mindst oplever, at de har ændret adfærd på grund af corona-virussen, og det er fortsat ældre og kvinder, der mest har oplevet, at de har ændret deres adfærd.

Også danskernes bekymringer for konsekvenserne af corona-krisen er generelt faldende i løbet af den seneste måned. Det gælder også for konsekvenserne for landets økonomi, som dog fortsat topper i danskernes bekymring med 86 pct., der er bekymret i nogen eller i høj grad.

Endelig er der fortsat bred opbakning blandt danskerne til regeringens politik og håndtering af corona-krisen. 59 pct. angiver, at regeringen fører en politik, der er positiv for Danmark, og 83 pct. mener, at regeringen har ført den nødvendige politik for at håndtere corona-virussen.

Fakta om HOPE-projektet:

HOPE-projektet monitorer befolkningens oplevelser af corona-epidemien, mens den står på. Projektet er finansieret af Carlsbergfondet med oprindeligt 25 mio. kr.

Carlsbergfondet har siden udvidet bevillingen til HOPE-projektet med 2,4 mio. kr. for at etablere daglig monitorering og et early warning system, hvor data desuden stilles til rådighed for Statens Serum Institut,

Følg HOPE-projektet her og find den seneste rapport her.

Kontakt:

Professor Michael Bang Petersen,

Institut for Statskundskab, Aarhus BSS (Aarhus Universitet)

Mobil: 20 77 59 44

Mail: michael@ps.au.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danskernes-corona-adfaerd-har-stabiliseret-sig?releaseId=13592883

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu