ANNONCE

PRM / De fire store studiebyer og Akademikerne sætter dimittendledighed på dagsordenen

2. oktober 2020 13:58 | Af: Ritzau Info
 

Der er brug for handling, hvis vi skal undgå en corona-generation af unge ledige. Derfor inviterer de fire store studiebyer, København, Aarhus, Odense og Aalborg, sammen med hovedorganisationen Akademikerne til en konference om dimittendledighed. Konferencen skal bidrage til at udvikle fælles løsninger, og sende et klart signal til Christiansborg om at der er behov for politisk handling.

Pressemeddelelse fra Akademikerne

I debatten, der streames live, medvirker blandt andre Beskæftigelsesministeren Peter Hummelgaard og et panel bestående af Katarina Ammitzbøl (K), Morten Dahlin (V), Astrid Carøe (SF) og Kasper Sand Kjær (S). Sammen med repræsentanter for erhvervsliv, universiteterne og de studerende vil deltagerne gennemgå de nyeste fakta om dimittendledighed og diskutere, hvad der fremadrettet kan gøres for at få de nyuddannede hurtigere ind på arbejdsmarkedet.

Konferencen afholdes mandag d. 5. oktober klokken 13-15 i Altingets gård og online,
Ny Kongensgade 10, 1472 København. Alle interesserede kan følge med på live stream på Altingets Facebookside, hvor tilskuere også kan følge med og stille spørgsmål. Febatten kan følges her: https://www.facebook.com/events/1056227828166827/

Program:

13.00 – 13.05 Velkomst til gården og streaming-deltagerne.
13.05 – 13.30 Oplæg: Udfordringen. Nyeste tal om udviklingen i dimittendledigheden.
13.30 – 13.40 Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard kommer med sit syn på udfordringen.
13.40 – 14.00 Kommunerne og AC præsenterer deres forslag for Hummelgaard og går i dialog.
14.00 – 14.50 Debat: politikerpanel bestående af Katarina Ammitzbøl (K), Morten Dahlin (V), Astrid Carøe (SF), Kasper Sand Kjær (S) og onlinedeltagere om mulige løsninger.
14.50 – 15.00 Afslutning og opsamling på dagen.

Baggrund:

Baggrunden for debatten er den stigende ledighed blandt dimittender, der i dag er rekordhøj: Næsten 11.000 dimittender var berørt af ledighed i juli måned 2020, hvilket svarer til at 4 ud af 10 akademiske dimittender er ledige; En situation, som er blevet kraftigt forværret af Coronakrisen. Samtidig udgør akademikere en stigende del af arbejdsstyrken – alene i år forventes ca. 40.000 dimittender fra de videregående uddannelser at træde ud på arbejdsmarkedet.

  • Læs mere om udviklingen i akademiker-ledighed og ledighed blandt dimittender i den vedlagte PDF.
  • Læs mere om arrangementet i den vedlagte invitation.
  • Se en samlet oversigt over deltagerkredsen til debatmødet her.

For yderligere information, kontakt senioranalytiker og Souschef, Mathias Heilesen fra Mandag Morgen (mkh@mm.dk / 2990 1589)

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/de-fire-store-studiebyer-og-akademikerne-saetter-dimittendledighed-pa-dagsordenen?releaseId=13601272

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu