ANNONCE

PRM / De konservative tager sejren i Litauens parlamentsvalg

26. oktober 2020 16:58 | Af: Ritzau Info
 

De konservative Fædrelandsunionen-De Litauiske Kristendemokrater (TS-LKD) har vundet parlamentsvalget i Litauen og ser nu mod at danne en centrum-højre koalition med to liberale partier.

Pressemeddelelse fra DEO

Efter valgresultatet kom ind søndag aften, meddelte de konservative Fædrelandsunionen-De Litauiske Kristendemokrater (TS-LKD), at de indledte forhandlinger med to liberale partier – Den Liberale Bevægelse (LRLS) og Frihedspartiet (LP) – om at opbygge en centrum-højre regeringskoalition. Det betyder, at de tre partier sammen vil sætte sig på 74 ud af 141 pladser i Seimas, som er Litauens nationale parlament.

  • Fædrelandsunionen-Litauiske Kristendemokrater (TS-LKD) – 50 pladser
  • Bonde- og Miljøpartiet (LVŽS) – 32 pladser
  • Arbejderpartiet (DP) – 10 pladser
  • Socialdemokraterne (LSDP) – 13 pladser
  • Frihedspartiet (LP) – 11 pladser
  • Den Liberale Bevægelse (LRLS) – 13 pladser
  • Den Kristne Familie Alliance (LLRA-KŠS) – 3 pladser
  • Det Socialdemokratiske Arbejderparti (LSDDP) – 3 pladser

Stemmeprocenten var på 39,7 procent, da valgstederne lukkede søndag aften.

En fremtidig konservativ-liberal regering?

De tre formodede regeringspartier Fædrelandsunionen-De Litauiske Kristendemokrater, Den Liberale Bevægelse og Frihedspartiet er alle ledet af kvinder, og de sagde i en fælles erklæring søndag aften, at de var klar til at danne et kabinet ledet af Ingrida ŠimonytÄ?, som også klarede den til sidste runde i præsidentvalget i fjord.

Hvis Ingrida ŠimonytÄ? fra TS-LKD bliver premierminister vil hun ændre regeringens tilgang til coronavirus-pandemien. Hvorimod det i øjeblikket er sundhedsministeren Aurelijus Veryga, som leder regeringens coronvirusrespons, så foreslår ŠimonytÄ?, at denne opgave skal udarbejdes sammen med premierministeren. Men beslutninger om en mulig lockdown udtalte ŠimonytÄ? sig ikke om på valgaftenen.

ŠimonytÄ? sagde på valgaftenen også, at Frihedspartiets forsøg på at legalisere partnerskab mellem samme køn samt afkriminalisering af bløde stoffer ikke vil blive inkluderet i koalitionens regeringsprogram, da de konservative har andre holdninger på disse spørgsmål.

I dag mødes den litauiske Præsident Gitanas NausÄ?da med partilederne for at diskutere dannelsen af den nye regering. Under forfatningen udnævnes premierministeren af præsidenten med godkendelse fra Seimas. Præsidenten pålægger også premierministeren at danne regeringen og skal godkende sammensætningen af det nye kabinet. Det er derfor stadig uvist, hvem der skal tage over for den gamle regering, hvor Bonde- og Miljøpartiet har været regeringsparti de sidste fire år.

Portræt af et spændende valg

DEO og DEO’s internationale chef, Michael Birkkjær Lauritsen, har gennem ti år mødtes med næstformanden, Tomas Tomilinas, fra Bonde- og Miljøpartiet. Michael kan kontaktes via telefon eller mail for et portræt af udviklingen i Litauen.

For yderligere information, kommentarer og interview kontakt:

International chef Michael Birkkjær Lauritsen

61 71 27 74 eller michael@deo.dk

Kontakt:

Ansvarlig for DEO’s rejser i Europa Michael Birkkjær Lauritsen tlf.: +45 61 71 27 74 email: michael@deo.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/de-konservative-tager-sejren-i-litauens-parlamentsvalg?releaseId=13603127

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

Hvad er 3D Metalprint?

Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

Hvorfor vælge 3D Metalprint?

Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

Metalprint er stadig under udvikling

Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu