ANNONCE

PRM / De sydjyske sommerhuse er nu Danmarks største

15. juli 2020 05:01 | Af: Ritzau Info
 

De syd- og sønderjyske sommerhuse bliver større og større. De sidste ni år er de vokset så meget, at et gennemsnitssommerhus i Syd- og Sønderjylland nu er større end i alle andre landsdele. Det viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

– Flere af sommerhusområderne op langs den jyske vestkyst i Syd-, Sønder- og Vestjylland er karakteriseret ved at have flere store udlejningshuse end i de fleste andre landsdele. Det er formentlig en af forklaringerne, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

Sommerhusene i Syd- og Sønderjylland er i år mere end 84 kvadratmeter i gennemsnit. Det er halvanden kvadratmeter større end de vestjyske sommerhuse, som er næststørst. Landsgennemsnittet er 75 kvadratmeter, og i bund finder man de vest- og sydsjællandske sommerhuse, der er godt 65 kvadratmeter i gennemsnit.

De syd- og sønderjyske sommerhuse er vokset mest

Det er også i det syd- og sønderjyske, at sommerhusene har haft mest vokseværk. Her er sommerhusene i gennemsnit blevet 4,5 kvadratmeter større siden 2011.

– Hovedforklaringen på, at sommerhusene er blevet større, er, at ejerne bygger til. Det spiller også ind, at ældre sommerhuse bliver revet ned og erstattet af større, og endelig kan det have betydning, at nedlagte landbrugsejendomme opnår sommerhusstatus, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

Kontakt:

Økonomisk konsulent Jacob Hangaard, jha@danskbyggeri.dk, telefon 61 66 53 58

Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/de-sydjyske-sommerhuse-er-nu-danmarks-storste?releaseId=13596859

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu