ANNONCE

PRM / De udenlandske håndværkere er blevet i Østjylland trods corona

26. august 2020 05:00 | Af: Ritzau Info
 

Trods coronakrisen fortsætter antallet af udenlandske håndværkere med at stige i Østjylland. I første halvår af 2020 var der 270 flere udenlandske medarbejdere i de østjyske bygge- og anlægsvirksomheder end i samme periode sidste år. Det viser en opgørelse fra Dansk Byggeri lavet på baggrund af data fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

I første halvår af 2020 nåede antallet af fuldtidsansatte udenlandske medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen i Østjylland op på 2.343. I samme periode sidste år var tallet 2.073.

– Det er overraskende, at stigningen fortsætter. Vi havde frygtet, at mange udenlandske håndværkere ville rejse hjem på grund af coronakrisen og ikke vende tilbage igen. Det er godt, at de er blevet, for vi har brug for udenlandske medarbejdere, hvis vi skal kunne følge med efterspørgslen, siger formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher.

Det er fortsat især de polske håndværkere, der søger mod de østjyske byggepladser. I første halvår af 2020 var 46 procent af de udenlandske håndværkere fra Polen, mens både rumænerne og litauerne udgjorde otte procent af de udenlandske medarbejdere i branchen.

– Vi ser, at mange af de udenlandske medarbejdere i Østjylland vælger at bosætte sig i Danmark. Sidste år gjaldt det for mere end 60 procent. Det er rigtig godt, for når de bor her fast, lærer de sproget langt hurtigere og bliver nemmere integreret. Samtidig bidrager de også økonomisk til samfundet, siger Michael Ancher, formand for Dansk Byggeri Østjylland.

Kontakt:

Formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher, telefon 86 15 29 11
Pressemedarbejder Sarah Stendorf Meier, telefon 28 93 43 94

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/de-udenlandske-handvaerkere-er-blevet-i-ostjylland-trods-corona?releaseId=13598530

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu