PRM / De unge er fortsat udsatte på arbejdsmarkedet

24. september 2018 12:11 | Af: Ritzau Info
 

Nye tal fra HKs jobpatrulje viser, at der fortsat er mange unge, der løfter for tungt eller slet ikke er klar over, hvordan de skal undgå arbejdsskader, når de er på deres fritidsarbejde.

Pressemeddelelse fra HK/Danmark

De unge løfter for tungt, de bliver ramt af arbejdsskader og de er tilmed ikke instrueret ordentligt i at undgå skader.

Sådan lyder konklusionen, efter at HKs Jobpatrulje denne sommer igen har været rundt i landet for at møde de unge på deres arbejdspladser. Og igen i år viser tallene fra besøgene, at de unge er en udsat gruppe på arbejdspladserne.

Således svarer en tredjedel af de adspurgte unge, at de mangler instruktioner i, hvordan de undgår arbejdsskader. En tredjedel svarer også, at de løfter eller skubber for meget i forhold til, hvad der er tilladt for aldersgruppen.

– Disse tal viser med al ønskelig tydelighed, at de unge er en udsat gruppe på arbejdsmarkedet. Deres kroppe skal holde til et langt arbejdsliv, og så nytter det ikke noget, at de ikke får tilstrækkelig oplæring eller udfører arbejde, som de slet ikke må, siger Kim Jensen, der er faglig chef i HK Handel.

De nye tal fra Jobpatruljen kommer i kølvandet på, at man i branchen ønsker at få lempet reglerne for, hvad unge i alderen 13-15 år må lave, når de arbejder i butik. Men det kan være en rigtig dårlig ide.

Faktisk er andelen af unge, som har fået en arbejdsskade, steget siden Jobpatruljen var rundt i landet sidste år. Således svarer 135 af de 3015 adspurgte unge, at de har haft en arbejdsskade, som har betydet, at de måtte til lægen eller være sygemeldt fra deres arbejde.

– De regler, som findes på området, er der ikke for sjov. Når du så tidligt i livet får en arbejdsskade, så kan det være noget, som kommer til at forfølge dig resten af livet, siger Kim Jensen.

Den samlede statistik fra HKs Jobpatrulje er endnu ikke offentliggjort, men tendensen med et stigende antal arbejdsskader for de unge gør sig gældende på tværs af de brancher, som er med i undersøgelsen.

Du kan læse mere om jobpatruljen på jobpatruljen.dk

Kontakt:

Kevin Berendt Jensen, Pressemedarbejder, 2452 4050

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/de-unge-er-fortsat-udsatte-pa-arbejdsmarkedet?releaseId=13561051

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu