ANNONCE

PRM / Debatarrangement i Vejle: Hvordan sikrer vi pressefriheden i EU?

23. oktober 2020 15:30 | Af: Ritzau Info
 

Pressefriheden bliver mere og mere truet i EU. Særligt i Polen og Ungarn ser vi, at antallet af statslige indgreb mod regeringskritiske journalister stiger. Hvad kan EU gøre for at styrke pressefriheden i EU og beskytte europæiske journalister? Oplæg og debat med Vibe Termansen (DEO), Kira Marie Peter-Hansen (SF) og Morten Løkkegaard (V).

Pressemeddelelse fra DEO

De seneste år har vist, at pressefriheden bliver mere og mere truet i store dele af Europa. Polen er faldet fra en 18. til en 62. plads på World Press Freedom Index (ud af 180 lande) siden 2015, og Ungarn er i år helt nede på en 89. plads.

Flere og flere demokratisk valgte politiske ledere forsøger at underminere mediernes rolle i et demokratisk samfund, og anser journalister for at være modstandere. Stats-tv i Polen er ifølge Reporters Without Borders (2020) blevet regeringens propaganda-apparat og dens bedste kampagneredskab ved valg.

Hvad sker der, når regeringen kontrollerer pressen, der uafhængigt skal kontrollere magten? Hvad betyder det for ytringsfriheden – og for demokrati-opfattelsen? Og hvad kan EU gøre for at forhindre en yderligere nedgang i pressefriheden?

Oplæg og debat med de danske medlemmer af EU-Parlamentet Kira Marie Peter-Hansen og Morten Løkkegaard samt analytiker i DEO Vibe Termansen. Mette Frobenius er ordstyrer på debatmødet.

Debatmødet afholdes på Vejle Bibliotekerne den 2. november kl. 16.00-17.30.

Debatten er del af projektet Ytringsfrihed i EU, der gennemføres i et samarbejde mellem Mette Frobenius og DEO. Projektet er støttet af Europa-Nævnet.

For yderligere information og kommentarer kontakt:

Analytiker i DEO og Polensekspert Vibe Termansen

70 26 36 66 eller vibe@deo.dk

Kontakt:

Seniorprojektleder og analytiker Vibe Termansen email: vibe@deo.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/debatarrangement-i-vejle-hvordan-sikrer-vi-pressefriheden-i-eu?releaseId=13603014

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu