PRM / Den hvide bygning i Nakskov: Licitation af indvendig renovering på plads

20. juni 2018 14:53 | Af: Ritzau Info
 

Samtidig med Lolland Kommunes salg af det gamle rådhus på Axeltorv i Nakskov til brug for statslige arbejdspladser, er det besluttet at renovere en anden af byens ikoniske bygninger, den hvide bygning på havnen. Her er en vigtig milepæl nu på plads, efter det den 19. juni blev afgjort, hvem der skal stå for den indvendige renovering.

Pressemeddelelse fra Lolland Kommune

Den tidligere administrationsbygning for Nakskov Skibsværft – i daglig tale ‘den hvide bygning’ – skal huse de af kommunens medarbejdere, der lige nu sidder i rådhuset. Medarbejderne skal flytte ind til 1. september, så det er et renoveringsarbejde, som er underlagt en stram tidsplan. Et vigtigt skridt mod målet er taget med den nu afsluttede licitation, hvor flere af af delentrepriserne blev vundet af lokale virksomheder.

Afgørende for hvilke firmaer, der har vundet opgaverne, har, foruden prisen, været, at arbejdet kunne udføres indenfor den snævre tidsramme. At det har været muligt, tilskriver Lolland Kommune det rigtige match mellem virksomheder gearet til opgaverne, et tydeligt udbudsmateriale og en realistisk prissætning, et resultat der glæder borgmester Holger Schou Rasmussen:

“Det er rigtig positivt at opleve, at når Lolland Kommune udbyder fagentrepriser, så vinder vores lokale erhvervsliv mange af licitationerne. Igen får vi bekræftet, at vi har nogle stærke virksomheder”, siger Holger Schou Rasmussen og fortsætter:

“Det giver lokal vækst og beskæftigelse, og så glæder jeg mig også over, at det er lokale, der skal sætte netop dén bygning i stand. Den hvide bygning står som et symbol for Nakskov og Lollands historie og erhvervsliv, og hvad er mere passende end, at netop vores lokale virksomheder står for renoveringen, så den gamle administrationsbygning igen kan blive arbejdsplads for mange mennesker.”

Samlet løber den indvendige renovering op i 8,79 mio. kr., hvor kommunens eget estimat var 8,54 mio. kr. Merprisen på 200.000 kr. dækkes af den budgetterede pulje til uforudsete udgifter.

Følgende firmaer har vundet entrepriserne på den indvendige renovering af den hvide bygning:

Tømrerarbejdet inkl. murer- og betonarbejdet
M.N. Entreprise

Malerarbejdet
Maler Hansen

Gulvarbejdet
Garant Nykøbing F

VVS-arbejdet
Aktiv El & VVS A/S

Ventilationsarbejdet
Pacco A/S

El-arbejdet
Aktiv El A/S

Forud for mandagens resultat går to tidligere licitationer: Renovering af facader og vinduer, som blev vundet af Effektiv Bygge- og Skadeservice A/S i Nakskov, og sanering, som blev vundet af Arne Hansen Entreprise Aps, også i Nakskov.

Kontakt:

Borgmester Holger Schou Rasmussen tlf.: 23 24 91 80

Hans Schmidt
Bygningskonstruktør
40 41 13 98

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/den-hvide-bygning-i-nakskov-licitation-af-indvendig-renovering-pa-plads?releaseId=13090866

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu