ANNONCE

PRM / Den skattefrie grænse for julegaver fra chefen er blevet forhøjet

20. november 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Du kan muligvis se frem til en dyrere julegave fra arbejdspladsen i år, fordi den skattefrie grænse for, hvornår du skal betale skat af gaven er blevet forhøjet med 100 kr. Julegaven kan nu have en værdi på 900 kr., uden at du bliver beskattet af den.

Pressemeddelelse fra PwC

Arbejdsgiverne har i år en ekstra mulighed for at forkæle deres medarbejdere, da den skattefrie grænse for julegaver er blevet forhøjet fra 800 til 900 kr. Det er muligt at modtage en julegave til en værdi af 1.200 kr. uden at betale skat, men det afhænger dog af, om medarbejderen har modtaget andre personalegoder i løbet af året.

“Virksomhederne har mulighed for at give medarbejderne en lidt større julegave end tidligere på grund af den forhøjede skattegrænse. Hvis julegaven har en værdi på 900 kr., vil den altid være skattefri, men hvis gaven har en værdi på mellem 900 og 1.200 kr., afhænger skattefriheden af, om medarbejderen har fået andre goder i løbet af året. Hvis julegavens værdi overstiger 1.200 kr., vil beløbet altid være skattepligtigt,” siger Per Ørtoft Jensen, partner og skatteekspert i PwC.

Hvis man som medarbejder får flere personalegoder og ikke bare ét gode til en samlet værdi, der overstiger bagatelgrænse på 1.200 kr. på årsbasis, vil beløbet blive beskattet som personlig B-indkomst uden AM-bidrag, og det er samtidig medarbejderen selv, som har pligt til at skrive det på sin årsopgørelse.

“Det er en god idé og min anbefaling er at sørge for, at julegavens værdi ikke overstiger grænsen på 900 kr., fordi så undgår man tvivlsspørgsmål, og man behøver samtidig ikke tage højde for, om medarbejderen har fået andre personalegoder i løbet af året, så bagatelgrænsen på de 1.200 kr. overstiges,” siger Per Ørtoft Jensen.

Julegavens værdi
Hvis man som gavemodtager tænker, at den julegave, man har modtaget, overstiger beløbsgrænsen, er det vigtigt at forholde sig til, at det nødvendigvis ikke er detail- eller onlineprisen på produktet, der gør sig gældende. Det er derimod den anskaffelsesværdi, som arbejdsgiveren har forhandlet julegaven hjem til.

“Som udgangspunkt gælder markedsværdien, når man skal værdiansætte en julegave, men i praksis er det arbejdsgiverens aktuelle indkøbspris, der fungerer som den skattepligtige værdi. Det betyder, at selvom varen reelt set har en markedsværdi, der overstiger 900 kr., har arbejdsgiveren alligevel mulighed for at give produktet som en skattefri julegave, fordi gaven er forhandlet hjem til en pris, som ikke overstiger 900 kr.,” fortæller Per Ørtoft Jensen.

Hvis man i løbet af året har modtaget en lejlighedsgave i forbindelse med private mærkedage såsom fødselsdag, barnedåb, konfirmation, bryllup og lignende, tæller denne ikke med i den samlede bagatelgrænse på de 1.200 kr.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/den-skattefrie-graense-for-julegaver-fra-chefen-er-blevet-forhojet?releaseId=13604761

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu