ANNONCE

PRM / Der er hjælp at hente i Erhvervshusene for eksportvirksomheder, der enten allerede er ramt af følgerne af coronakrisen eller som vil undgå at deres eksport rammes af udfordringerne

20. august 2020 09:42 | Af: Ritzau Info
 

Eksportvirksomheder, der frygter at være på gyngende grund, når hjælpepakkerne udfases, kan allerede nu være på forkant. Erhvervshusene står klar med en række konkrete tilbud, der tæller alt fra råd og vejledning til programaktiviteter og tilskudsmuligheder.

Pressemeddelelse fra Erhvervshus Midtjylland

På landsplan er eksporten faldet 7,6 pct. de seneste tre måneder sammenlignet med de foregående tre måneder, viser tal fra Danmarks Statistik. Vores eksport er på nuværende tidspunkt sat to år tilbage, og ifølge Dansk Industri skal vi måske endda frem til 2022, før efterspørgslen er tilbage på samme niveau som før coronakrisen.

Coronapandemien er globalt desværre endnu ikke under kontrol, og stigende smittetal truer med at slå genopretningen i stykker; en genopretning, der ellers ville være kærkommen for mange af de pressede eksporterende virksomheder i Midt- og Sydjylland.

Faktisk stod de midt- og sydjyske virksomheder i 2018 for hele 42 pct. af den samlede eksport af varer og tjenester i Danmark. Dertil kommer de mange følgeerhverv og underleverandører til de eksporterende virksomheder.

Mange af de eksporterende virksomheder har oplevet, at deres primære eksportmarked har været eller er lukket ned, og for nogle er ordrebøgerne, der før coronakrisen var fyldt op, ved at være tomme. Andre er usikre på, hvordan coronapandemien påvirker virksomhedens eksportstrategi eller eksistensgrundlag de kommende år.

Tre konkrete typer tilbud, som kan hjælpe eksporterende virksomheder i den aktuelle situation

Erhvervshusene har flere muligheder for at hjælpe pressede eksporterende virksomheder. En del af den hjælp er at bistå med gratis vejledning og sparring fra et bredt korps af egne virksomhedskonsulenter:

“I Erhvervshusene har vi specialister indenfor eksport, der dagligt vejleder og sparrer med mange forskellige virksomheder. Vores virksomhedskonsulenter sidder med værdifuld viden og kan trække på erfaringer, der kan komme de eksporterende virksomheder til gode. At trække på andres erfaringer er nemlig en særdeles vigtig faktor, når vi bevæger os i ukendt farvand, som en verdensomspændende pandemi er” siger direktør Jacob Chr. Nielsen fra Erhvervshus Sydjylland

Derudover har Erhvervshusene mulighed for at hjælpe via en lang række programbaserede tilbud:

“Erhvervshus Midtjylland og Erhvervshus Sydjylland står bl.a. i spidsen for et nyt landsdækkende eksportprogram, som udrulles i den kommende tid. Programmet er udbudt af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og indeholder en række attraktive tilbud til den eksportorienterede virksomhed – herunder tilskud til eksportfremmende aktiviteter”, siger Erik Krarup, direktør Erhvervshus Midtjylland

Desuden agerer Erhvervshusene samlingspunkt for de statslige aktører på området for eksport og internationalisering. Erhvervshusenes knudepunktsfunktion tæller bl.a. indstationering af tre internationaliseringsrådgivere i Erhvervshus Sydjylland og Midtjylland, ligesom Erhvervshusene har samarbejde med EKF Danmarks Eksportkredit m.fl.

Erhvervshusene kan derfor hurtigt give virksomheder et dækkende og overskueligt overblik over deres muligheder og relevante tilbud – og derfra skabe kontakt til de rette fagfolk.

Endvidere har Erhvervshusene et meget bredt netværk af private rådgivere, der henvises til, når virksomhederne skal have rådgivning. Ovennævnte eksportprogram indeholder bl.a. mulighed for, at virksomheder kan få tilskud til deres køb af konkret eksportrådgivning.

Erhvervshusene opfordrer derfor til, at man som eksporterende virksomhed ikke tøver med at tage kontakt, for der er allerede nu god hjælp at hente.

Fakta:

  • Virksomheder i de midt- og sydjyske kommuner står for 42 pct. af den samlede eksport af varer og tjenester (Tal leveret af eStatistik.dk, 2018)

  • Eksporten er faldet 7,6 pct. de seneste tre måneder sammenlignet med de foregående tre måneder (Danmarks Statistik: Stigning i både eksport og import af varer i maj, juli 2020)

  • Vareeksporten sat to år tilbage (Danmarks Statistik: Vareeksporten sat to år tilbage af COVID-19, juni 2020)

  • Vi skal formentlig frem til 2022, før efterspørgslen er tilbage på samme niveau som før coronakrisen (Dansk Industri: DI: For tidligt at ånde lettet op efter eksportfremgang, juli 2020)

Kontakt:

Udviklingschef Anna Maria Sønderholm tlf.: 70220076 email: ams@erhvervshusmidtjylland.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/der-er-hjaelp-at-hente-i-erhvervshusene-for-eksportvirksomheder-der-enten-allerede-er-ramt-af-folgerne-af-coronakrisen-eller-som-vil-undga-at-deres-eksport-rammes-af-udfordringerne?releaseId=13598145

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu