PRM / Det koster 12 minutter for studerende i Aarhus at spare 1.700 kroner

19. august 2019 07:30 | Af: Ritzau Info
 

Er studerende villige til at pendle til Aarhus kan de se frem til store månedlige besparelser.
Besparelser for de studerende er nemlig kun 12 minutters transporttid væk.

Pressemeddelelse fra Akutbolig.dk

Akutbolig.dk oplever på denne tid af året at efterspørgslen på lejeboliger er tårnhøj, og at det ofte er boligerne i centrum af studiebyerne, der er i høj kurs blandt boligsøgende. En ny undersøgelse viser, at der er store besparelser at hente, hvis man pendler til Aarhus.

Spar op mod 2.900 kr. ved at pendle

Studerende kan allerede spare mellem 500 og 1000 kr. i husleje så snart de bosætter sig i eksempelvis Aarhus V, Viby eller Højbjerg. For at det virkelig batter skal de studerende dog være villige til at flytte endnu længere væk fra centrum. Kun 12 minutters togtid fra Aarhus kan studerende bosætte sig, og spare gennemsnitligt 1.793 kr. på husleje hver måned. Ved at bosætte sig i Randers vil studerende månedligt kunne spare helt op til 2.906 kr. på omkring en halv times transporttid til uddannelsesstedet i Aarhus.

Transporttid = studietid

Selvom Randers og Skanderborg kilometermæssigt befinder sig længere væk end eksempelvis Brabrand og Viby, tager det med offentlig transport omtrent samme tid, og i nogle tilfælde kortere tid, grundet de gode bus- og togforbindelser. Derudover er transporttiden oplagt at udnytte til forberedelse og læsning. På den måde kan man under transporttiden slå to fluer med et smæk.

“Den månedlige besparelse ved at flytte ud fra centrum kan betyde, at studerende kan nøjes med SU’en og ikke er nødsaget til at anskaffe sig et studiejob for at kunne få økonomien til at hænge sammen. De ekstra minutters transporttid kan derfor hurtigt være hele umagen værd” siger Daniel Juhl, adm. direktør for Akutbolig.dk.

På nedenstående tabel fremgår besparelserne ved at pendle til Aarhus C fra forskellige nærliggende byer:

https://www.akutbolig.dk/data/201907-lejebolig-aarhus.png” alt=”” width=”663″ height=”288″/>

Om undersøgelsen

Akutbolig.dk har undersøgt kvadratmeterpriserne for lejeboliger i Aarhus C og beregnet hvad en bolig på 50 kvadratmeter i gennemsnit koster. Dette er blevet sammenlignet med tilsvarende data for byer i pendlerafstand fra Aarhus C. Undersøgelsen er baseret på kvadratmeterpriser på 9.151 lejeboliger i de pågældende byer, der har været annonceret ledige på Akutbolig.dk i indeværende år. Transporttiden baseres på søgninger på Rejseplanen.dk, og dækker derfor alene over offentlig transport og ikke andre former for transportmidler.

Kontakt:

Daniel Juhl
Adm. direktør, Akutbolig.dk
daniel@kodyl.com / + 45 22 68 22 48

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/det-koster-12-minutter-for-studerende-i-aarhus-at-spare-1700-kroner?releaseId=13577657

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu