ANNONCE

PRM / Det vilde vilde vest: Oplev 80 km rå natur langs Vestkyststien

10. september 2020 14:45 | Af: Ritzau Info
 

En ny serie af film og en ny turfolder viser vej til en af Danmarks mest enestående vandreruter. På Vestkyststien fra Agger-Bulbjerg kan du både finde ro og vildskab i de store vidder.

Pressemeddelelse fra Naturstyrelsen

Drømmer du om at vandre alene i ødemarken med havets brusen i ørerne og rå natur, så langt øjet rækker? Så skal Vestkyststien Agger-Bulbjerg i Thy på listen over oplevelser, du skal nå, før du stiller træskoene.

Den 80 km lange vandrerute fra Agger til Bulbjerg går igennem den nordvestjyske kystnatur, hvor du blandt andet kan stå ansigt til ansigt med det barske klitlandskab, opleve den bjergtagende udsigt fra et af landets mest ikoniske fyrtårne Lodbjerg fyr, se kronvildtet græsse i Hanstholm Vildreservat og mærke suset fra havet på skrænten ved Jyllands største fuglefjeld Bulbjerg.

Alt det og meget mere kan du nu dykke ned i en ny turfolder med et detaljeret kort og en række nye film, der viser alle højdepunkter på den enestående vandrerute.

– Vestkyststien er helt særlig, fordi den som en af de få længere vandreruter herhjemme følger kysten hele vejen. Det er ikke for ingenting, at man ofte kalder Thy “Danmarks eneste vildmark”. Det er det eneste sted i landet, hvor du har så store naturområder, der ligger relativt uforstyrret hen. På Vestkyststien Agger-Bulbjerg kan du få en autentisk naturoplevelse og følelsen af at være langt væk fra hverdagen – uanset om du foretrækker at gå alene eller sammen med venner eller familie, siger naturvejleder i Thy Morten Brown Stummann.

Ruten følger den gamle redningsvej langs kysten og giver derfor et helt særligt indblik i historien og kulturen omkring livet ved og med havet. Begge dele er forbundet med den vilde natur, der kendetegner landskabet i Thy.

Vestkyststien passer til cirka en uges vandring, men kan også tilbagelægges i kortere etaper. Hvis 80 km ikke er nok, kan du forlænge ruten med omkring 20 km ved at gå fra spidsen af Agger Tange.

Langs Vestkyststien er der mulighed for at overnatte i det fri – både i shelter, i telt eller under åben himmel. Og så er der lige præcis langt nok mellem småbyerne til, at du ikke behøver at have madpakke med til en hel uge, når du begiver dig afsted.

Begynd turen her: nst.dk/vestkyststien

Fakta: Sommer i naturen 2020

Regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet afsatte inden sommerferien 19,2 mio. kr. til indsatser, der skulle sikre gode oplevelser i den danske natur og hjælpe de mange besøgende med at sprede sig mest muligt i naturen.

Styrkelsen af formidlingen af Vestkyststien Agger-Bulbjerg er sket som et led i sommeraftalen, hvor over 200 km vandreruter og veje bl.a. fået et løft i de statslige naturområder.

Fakta: Vestkyststien Agger-Bulbjerg

  • Vestkyststien Agger-Bulbjerg er en vandre- og cykelrute på 80-100 km.
  • Vandreruten er afmærket med træpæle med redningsbåden som logo. Cykelruten er en del af National Cykelrute 1 og er afmærket med blå-hvide metalskilte med nummeret 1.

Kontakt:

Lykke Fabricius Port
Pressemedarbejder
lykfa@nst.dk
+45 22 22 03 65

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/det-vilde-vilde-vest-oplev-80-km-ra-natur-langs-vestkyststien?releaseId=13599689

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu