PRM / DFDS investerer DKK 300 mio. i svovlrensere til Middelhavsflåde

11. september 2018 14:50 | Af: Ritzau Info
 

For at overholde ny miljølovgivning om svovludledning fra skibe vil DFDS installere svolvrensere (scrubbere) på 12 fragtfærger, der opererer mellem Tyrkiet, Italien, Grækenland og Frankrig.

Pressemeddelelse fra DFDS A/S

I dag har DFDS besluttet at investere DKK 300 mio. i såkaldte scrubbere til vores 12 fragtfærger, der opererer på vores rutenetværk mellem Tyrkiet og Italien, Frankrig og Grækenland. Med denne investering vil DFDS overholde den nye globale lovgivning for at begrænse emission af svovl fra skibe, der gælder fra 2020. Ifølge reglerne skal skibe anvende brændstof med mindre end 0,50% svovlindhold eller benytte andre midler, såsom scrubbere, der kan fjerne svovl fra røgen med mindst en tilsvarende effekt på svovlemissionerne.

Investeringen er baseret på scrubber-strategien, der blev sat i søen i 2015 ved overgangen til grænsen på 0,1% svovlindhold for skibe på ruter i Nordeuropa. Denne strategi har vist sig at være en succes i såvel et miljømæssigt som et operationelt og forretningsmæssigt perspektiv.

“Vi er glade for allerede nu at starte forberedelsen af vores rutenetværk i Middelhavet til det nye globale regelsæt, der træder i kraft i 2020. Investeringen vil være til gavn for miljøet og sundheden for mennesker, der bor tæt på havne og kyster, og give både operationelle og økonomiske synergier, som vores omfattende erfaring og viden om skrubberteknologi vil hjælpe os med at nå,” siger Niels Smedegaard, CEO for DFDS.

DFDS har fundet, at det såkaldte hybrid-scrubbersystem er den bedste løsning for Middelhavet. Hybridsystemet gør det muligt at rense svovlet ud af udstødningsgassen både i en åben og lukket proces.

I 2009 var DFDS et af de første danske rederier, der begyndte at teste scrubberteknologi ved at installere et scrubbersystem på en færge. Siden da er 17 skibe udstyret med scrubbere. Med den seneste investering er 29 ud af 49 færger udstyret med scrubbere.

De 12 scrubbere leveres af ME Production, en dansk udvikler og producent af tilpassede emissionsreduktionssystemer til marine applikationer, som DFDS har samarbejdet med tidligere. Installationen forventes at begynde allerede i december i forbindelse med forlængelse af et af skibene.

Kontakt:

Vice President, Group Communications Gert Jakobsen tlf.: +45 24 40 00 43 email: gert.jakobsen@dfds.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dfds-investerer-dkk-300-mio-i-svovlrensere-til-middelhavsflade?releaseId=13515942

Del:

| Af: Ritzau Info
 
Mange danskere forsømmer deres tag
Foto. Heymate.

Næste gang du overvejer at give dig i kast med en vedligeholdelsesopgave på hjemmeadressen, er det en god idé at placere tagrensning højt på listen over prioriteringer. 

Dertil er tagrensning hverken en specielt dyr eller omfattende serviceopgave at få professionel hjælp til. Tværtimod kan arbejdet blive overstået i en ruf, hvorefter du har intet at bekymre dig om på tagfronten.

Derudover findes der et hav af arbejdskraft, som er klar til at tage sig af din specifikke opgave. Såfremt du for eksempel er bosat i Hovedstadsområdet, er du naturligvis særligt privilegeret. Der er trods alt med afstand flest, som tager sig af rensning af tag i København.

Derfor er tagrensning vigtigt

Det er som sagt nemt at komme til at forsømme taget. Dette skyldes ikke mindst, at der ofte er masser af andre opgaver og projekter, som man ligeledes ønsker udført i og udenfor boligen. Taget er imidlertid en essentiel komponent i enhver form for bolig, og derfor er det vigtigt at holde det ved lige.

Dit tag og dets tagsten vil med sikkerhed tage skade over årene, og det nytter ikke noget bare at vende ryggen til. For det første vil alskens former for vind og uvejr utvivlsomt sætte sit præg på taget med årenes løb.

Ligeledes er det uundgåeligt, at der kommer til at vokse diverse former for alger og mos, hvis taget ikke bliver renset relativt regelmæssigt. Sådanne begroninger vil først og fremmest næppe være et pænt syn for hverken dig eller besøgende gæster, og derudover højner det risikoen for større problemer.

For eksempel kan alger og mos være medvirkende til dannelsen af fugt, som ultimativt kan resultere i frostsprængninger – og så står du pludselig med en langt større udgift, end hvis blot du havde fået taget vedligeholdt fra tid til anden.

Sådan virker tagrensning

Tagrensning er en opgave, som for de fleste ligger i den kategori, hvor man er nødsaget til at opsøge professionel assistance. Der er immervæk tale om et stykke arbejde, som ikke bare lige kan udføres af hvem som helst.

Kort sagt har tagrensning til formål at øge dit tags levetid med adskillige år, hvilket i sidste ende med garanti er pengene værd. Det er aldrig at foretrække, når man skal ud og bruge ekstra penge på hjælp fra diverse fagfolk, men det er langt fra ønskværdigt at forsømme taget i stedet.

Undgå en komplet tagrenovering

Det bedste, du kan gøre, er at tage kontakt til en professionel udbyder af tagrensningsopgaver, så du kan få undersøgt dit tag nærmere og påbegynde en dialog om, hvad du bør gøre for at vedligeholde dit tag.

Alternativet er at lade livet gå sin gang og ganske enkelt ignorere problemet. Dette ville dog som sagt være en stor fejltagelse, da du i så fald hurtigt kan komme til at skulle punge ud for en komplet tagrenovering.

Produceret af Heymate

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu