PRM / DFDS investerer DKK 300 mio. i svovlrensere til Middelhavsflåde

11. september 2018 14:50 | Af: Ritzau Info
 

For at overholde ny miljølovgivning om svovludledning fra skibe vil DFDS installere svolvrensere (scrubbere) på 12 fragtfærger, der opererer mellem Tyrkiet, Italien, Grækenland og Frankrig.

Pressemeddelelse fra DFDS A/S

I dag har DFDS besluttet at investere DKK 300 mio. i såkaldte scrubbere til vores 12 fragtfærger, der opererer på vores rutenetværk mellem Tyrkiet og Italien, Frankrig og Grækenland. Med denne investering vil DFDS overholde den nye globale lovgivning for at begrænse emission af svovl fra skibe, der gælder fra 2020. Ifølge reglerne skal skibe anvende brændstof med mindre end 0,50% svovlindhold eller benytte andre midler, såsom scrubbere, der kan fjerne svovl fra røgen med mindst en tilsvarende effekt på svovlemissionerne.

Investeringen er baseret på scrubber-strategien, der blev sat i søen i 2015 ved overgangen til grænsen på 0,1% svovlindhold for skibe på ruter i Nordeuropa. Denne strategi har vist sig at være en succes i såvel et miljømæssigt som et operationelt og forretningsmæssigt perspektiv.

“Vi er glade for allerede nu at starte forberedelsen af vores rutenetværk i Middelhavet til det nye globale regelsæt, der træder i kraft i 2020. Investeringen vil være til gavn for miljøet og sundheden for mennesker, der bor tæt på havne og kyster, og give både operationelle og økonomiske synergier, som vores omfattende erfaring og viden om skrubberteknologi vil hjælpe os med at nå,” siger Niels Smedegaard, CEO for DFDS.

DFDS har fundet, at det såkaldte hybrid-scrubbersystem er den bedste løsning for Middelhavet. Hybridsystemet gør det muligt at rense svovlet ud af udstødningsgassen både i en åben og lukket proces.

I 2009 var DFDS et af de første danske rederier, der begyndte at teste scrubberteknologi ved at installere et scrubbersystem på en færge. Siden da er 17 skibe udstyret med scrubbere. Med den seneste investering er 29 ud af 49 færger udstyret med scrubbere.

De 12 scrubbere leveres af ME Production, en dansk udvikler og producent af tilpassede emissionsreduktionssystemer til marine applikationer, som DFDS har samarbejdet med tidligere. Installationen forventes at begynde allerede i december i forbindelse med forlængelse af et af skibene.

Kontakt:

Vice President, Group Communications Gert Jakobsen tlf.: +45 24 40 00 43 email: gert.jakobsen@dfds.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dfds-investerer-dkk-300-mio-i-svovlrensere-til-middelhavsflade?releaseId=13515942

Del:

| Af: Ritzau Info
 
Højskole i udlandet kan give klarhed
Foto: Heymate.

Der er et utal af muligheder herhjemme, og det kan være svært at vælge og svært at overskue. Mange vælger derfor at tage en tur på højskole, for at få nogle nye inputs. Højskoleophold er perfekte til at få et lille afbræk, men selve højskolen behøver ikke ligge i Danmark.

Højskole i udlandet

Mange vil måske, når de hører om højskole i udlandet, føle, at det er lidt af en mundfuld. Men sagen er den, at højskole for de fleste altid vil være lidt af en mundfuld. Der er nye mennesker, nye rutiner og nye indtryk at forholde sig til. Det er selvfølgelig netop disse faktorer, der får flere og flere til at vælge et højskoleophold, så de faste rammer brydes, og man kan få lidt nyt perspektiv på sit liv og sin tilværelse.

Forskellen på en traditionel højskole og en højskole i udlandet er ikke så mange, men selve oplevelsen ved at tage på højskole i udlandet, er en oplevelse for livet. Det er ikke det samme som en traditionel charterferie, da du dels er afsted i længere tid, men også fordi du kommer til at opleve kultur på en helt anden måde end man gør som almindelig turist.

Mere end blot en sprogskole

Det har længe været muligt at komme på sprogskole i udlandet – f.eks. i USA, hvor man så kan lære engelsk på en mere intens måde, idet at man dårligt kan slå over i dansk undervejs. Og selvom sprogskolerne er fine, hvis det er sprog man vil lære, så kan et højskoleophold i udlandet byde på meget mere end det.

Ved f.eks. at tage et højskoleophold i en mere fattig del af verden, som f.eks. Afrika, kan man både styrke sine kommunikative kompetencer OG få et nyt syn på livet og tilværelsen i Danmark.

Højskole er, ifølge majoriteten af dem, der har været på en, en enestående oplevelse. Det er et sted, hvor man får et pusterum fra hverdagens klassiske trummerum, og i højere grad har tid til at fordybe sig og finde ud af, hvad man gerne vil med sit liv.

Det skal dog retfærdighedsvist nævnes, at usikkerhed i forhold til fremtiden ikke er en forudsætning for at gå på højskole. Du kan sagtens være fuldstændig afklaret, men stadig tage på højskole. Måske fordi du gerne vil have førnævnte perspektiv, eller måske fordi du føler behov for et sabbatår, men gerne vil have noget ud af det – andet end et studiejob.

Højskoleophold er for livet

Uanset om du tager på højskole i udlandet eller i Danmark, så er et højskoleophold en oplevelse for livet. Der findes et utal af højskoler i Danmark, så selvom du måske gerne vil til udlandet, men ikke helt kan overskue projektet, er der masser af muligheder herhjemme også.

Du skal gøre det, som du selv føler er det rigtige – men for at ændre sig selv, er man ofte også nødt til at ændre sine omgivelser.

Produceret af Heymate

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu