ANNONCE

PRM / DIF ser frem til yderligere hjælp til idrætsforeningerne

1. april 2020 19:30 | Af: Ritzau Info
 

DIF er tilfredse med dagens beslutning om at forlænge kompensationsordningen for arrangører, men ser samtidig frem til den fortsatte dialog om yderligere tiltag, som kan lette fremtiden for de pressede idrætsforeninger.

Pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund

Dagens udmelding fra regeringen om at forlænge kompensationsordningen for arrangører frem til den 9. juni møder tilfredshed hos DIF (Danmarks Idrætsforbund).

“Der er ingen tvivl om, at forlængelsen af arrangementsordningen har stor betydning for de af vores forbund og foreninger, der står bag større arrangementer. De kan nu se frem til en økonomisk håndsrækning i de tilfælde, hvor de må aflyse stævner, events og kampe med tab til følge” siger Niels Nygaard, formand for DIF.

Han understreger, at DIF se seneste uger har været i tæt dialog med både ministre og ordførere fra et bredt udsnit af folketingets partier. Dialogen om hjælp til idrætsforeningerne er slet ikke afsluttet, og Niels Nygaard ser frem til at fortsætte de seneste ugers drøftelser med politikerne om yderligere tiltag.

Bekymrede miner i idrætsforeningerne

Lige nu ser mange af landets idrætsforeninger ind i en presset fremtid: Aflyste stævner, manglende salg i pølseboden til klubkampe og udsigten til vigende sponsorindtægter har fået bekymrede miner frem hos frivillige foreningsfolk over hele landet.

“Udover behovet for en ordning, der også dækker langt mindre arrangementer, så har vi brug for en mere helhedsorienteret dialog om konsekvenserne for idrætsforeningerne og hvilke tiltag, der er nødvendige for at idrættens fællesskaber også fremover kan være et stærkt aktiv i vores samfund ” siger Niels Nygaard og fortsætter:

“Derudover ser vi i DIF også frem til at drøfte med regeringen, hvordan idrætten skal spille ind i en genåbningsstrategi. Ligesom vi har taget et medansvar for at begrænse corona-smitten, så ser vi også frem til at danskerne igen – på forsvarlig facon – kan dyrke idræt i foreningerne” slutter Niels Nygaard.

FAKTA

Regeringen har besluttet at forlænge kompensationsordningen for arrangører, så den nu dækker arrangementer med planlagt afholdelse frem til og med den 9. juni 2020. Ordningen gælder for arrangementer med over 1.000 deltagere eller 500 deltagere, hvis arrangementet er målrettet særlige risikogrupper.

Alle arrangementer, der opfylder ordningens kriterier, vil blive kompenseret. Yderligere informationer og kriterier findes på virksomhedsguiden.dk, hvor der er link til ansøgningsblanket.

Kilde: Kulturministeriet

Kontakt:

Administrerende direktør Morten Mølholm Hansen tlf.: 43262025 / 21663774 email: mmh@dif.dk skype: morten.molholm

Kommunikations- og HR-chef Britt Spangsberg tlf.: 21536144 email: bsb@dif.dk skype: Britt Spangsberg

Formand Niels Nygaard tlf.: 43262005 / 20737112 email: nny@dif.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dif-ser-frem-til-yderligere-hjaelp-til-idraetsforeningerne?releaseId=13591195

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu