ANNONCE

PRM / Din invitation gør forskellen

14. september 2020 10:56 | Af: Ritzau Info
 

Venner, familie og naboer skal med ud og dyrke motion i uge 38, hvor medlemmerne i Aarhus Kommunes idrætsforeninger inviterer løs i deres nærmeste omgangskreds. En helt ny undersøgelse viser, at det netop er de personlige invitationer, som får folk i gang.

Pressemeddelelse fra DGI

Mange motionsfællesskaber er hårdt ramt på fremmødet i disse Corona-tider, også selvom myndighederne ikke fraråder at dyrke motion, så længe man tager de nødvendige forholdsregler.

Den nye “Tag en ven med”-kampagne, som kører i fem kommuner fra mandag d. 14. september, skal få folk til at myldre til senior-idræt igen. En af de foreninger, som har tilmeldt sig, er foreningen Folkenetværket fra Aarhus.

“Vi har nærmest været lukket ned i et halvt år, og nu håber vi simpelthen at få kickstartet foreningen igennem folks netværk. Vi har i den grad mistet folk til aktiviteterne, men nu tror vi oven på Coronaen og genåbningen i Aarhus, at det er vigtigt at lokke nye til. Sidst vi var med, havde kampagnen en god effekt for vores forening. Vi er 120 medlemmer og fik 15 nye”, siger Hans Jørgen Riis fra Folkenetværket.

Og der er netop gode erfaringer med, at det er de nærmeste, som inviterer med. En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet blandt 1.000 inaktive viser, at det især er invitationerne fra ens nærmeste omgangskreds, som kan trække folk afsted. Bag Tag en ven med-kampagnen står Bevæg dig for livet – Senior, som er et samarbejde mellem DIF, DGI, Dansk Arbejder Idrætsforbund og Aarhus Kommune.

“Det kan være en stor udfordring at komme afsted første gang til en idræt, hvis man ikke kender nogen – og måske især i de her Corona-tider. Men vores erfaringer er, at det hele bliver mere overskueligt og trygt, hvis man følges med én, som man kender. Derfor er vi glade for, at flere foreninger i kommunen bakker op”, siger Malene Bach, som er lokal projektleder i Bevæg dig for livet – Senior.

I alt har fire foreninger tilmeldt sig kampagnen, og andre foreninger kan fortsat nå at være med. Håbet er, at tilgangen bliver en fast del af rekrutteringen i foreningerne, fordi det er nemt og givtigt.

Kontakt:

Malene Bach, Projektleder
Bevæg dig for livet – Senior i Aarhus Kommune
Direkte telefon: 2494 1466

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/din-invitation-gor-forskellen?releaseId=13599833

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu