PRM / Disruptionrådet kommer til Gråsten og Sønderjylland

17. juni 2018 14:42 | Af: Ritzau Info
 
Del:

Otte ministre, topchefer og eksperter deltager i møde i Regeringens Disruptionråd mandag og tirsdag i Gråsten. Bl.a. er udenlandsk arbejdskraft til debat.

Pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet

Hvordan sikrer vi, at virksomhederne har de folk, de har brug for, og at den danske arbejdsmarkedsmodel er gearet til nye forretningsmodeller som for eksempel platformsvirksomheder som Hilfr? Det er noget af det, regeringens Disruptionråd skal diskutere på sit 7. møde. Det er i Gråsten den 18. og 19. juni.

Otte ministre deltager i mødet og vil i den forbindelse besøge en række virksomheder i området.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen besøger virksomheden Linak mandag den 18. juni kl. 10.15 sammen med blandt andre LO’s formand Lizette Risgaard, DA’s direktør Jacob Holbraad samt direktør Vibeke Svendsen og direktør i Netcompany, André Rogaczewski. Linak er en industrivirksomhed, der bl.a. producerer stempler til hæve-sænkeborde og hospitalssenge.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

– Ny teknologi har været på dagsordenen længe, men det kræver også kvalificeret arbejdskraft at udnytte den rigtigt. Og det er noget af det, vi kommer til at diskutere på det kommende møde i Disruptionrådet. Ligesom behovet for udenlandsk arbejdskraft er på dagsordenen. Det er blevet sværere at få de hænder, der er brug for. Det hører jeg, når jeg besøger virksomheder, og det viser tallene også, så det er afgørende, at vi handler nu. Ellers risikerer manglen på arbejdskraft at bremse væksten, og det kan koste ordre og dermed arbejdspladser.

Her kommer de forskellige ministre på besøg:

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen: Linak A/S Nordborg. 18. juni kl.10.15-11.15

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers samt undervisningsminister Merete Riisager: Danfoss Silicon Power, Flensburg. 19. juni kl. 13.30

Finansminister Kristian Jensen: Hannemann Engineering, Sønderborg. 18. juni kl. 9-11

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg: Ecco sko A/S, Bredebro. 19. juni 14-15.15

Minister for offentlig innovation Sophie Løhde besøger følgende 19. juni: Haderslev Kommune kl. 10-11.15, Esbjerg Kommune kl. 12.30-14. Esbjerg Sygehus kl. 14.15-15.30

Pressen har adgang til besøget mod forevisning af gyldigt pressekort. Journalister skal kontakte de enkelte ministeriers presseafdelinger, hvis man vil deltage.

Kontakt: Beskæftigelsesministeriets pressetelefon: 5123 2830.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/disruptionradet-kommer-til-grasten-og-sonderjylland?releaseId=13074243

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu