PRM / Disruptionrådet til Viborg: Drøfter dataetik og ungdomsuddannelser

12. september 2018 10:04 | Af: Ritzau Info
 

Regeringens Disruptionråd holder torsdag og fredag møde i Viborg. Medlemmerne besøger som optakt flere virksomheder i det midtjyske.

Pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet

Regeringens Disruptionråd sætter torsdag og fredag punktum for en serie møder rundt om i landet, hvor medlemmerne over to dage er mødtes for at diskutere, hvordan danskerne bliver godt rustet til fremtidens arbejdsmarked. Rådets ottende møde foregår i Viborg, hvor blandt andet dataetik og ungdomsuddannelser er på dagsordenen.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

– Ny teknologi kan potentielt give kæmpe gevinster for virksomhederne, den enkelte borger og samfundet som helhed. Digitale løsninger stiller os også foran nye, etiske spørgsmål. Fx hvad vi vil være med til, at data om os bliver brugt til. Hvis vi har klare retningslinjer på dataområdet, så kan det blive en konkurrencefordel for danske virksomheder, og det er blandt andet det, vi skal diskutere, når Disruptionrådet mødes i Viborg.

Regeringens Disruptionråd består af ministre, forskere, erhvervsledere og arbejdsmarkedets parter og har over det seneste halvandet år holdt syv møder rundt om i landet, hvor de har drøftet fremtidens arbejdsmarked og de muligheder og udfordringer, teknologien giver.

En rapport om arbejdet i Disruptionrådet lanceres ved et afsluttende møde i december.

Som optakt til mødet i Viborg besøger Disruptionrådet en række virksomheder i Midtjylland.

  • Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen besøger Grundfos torsdag kl. 10 sammen med bl.a. DA’s administrerende direktør Jacob Holbraad, formand for LO Lizette Risgaard og formand for FTF Bente Sorgenfrey.
  • Finansminister Kristian Jensen besøger Jysk Display i Viborg torsdag kl. 10.
  • Innovationsminister Sophie Løhde besøger Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet torsdag kl. 10.
  • Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers besøger Arlas Innovationscenter i Aarhus torsdag kl. 9.30.

Pressen har adgang til besøget mod forevisning af gyldigt pressekort. Journalister skal kontakte de enkelte ministeriers presseafdelinger, hvis man vil deltage.

Se mere om Regeringens Disruptionråd her.

Kontakt: Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/disruptionradet-til-viborg-drofter-dataetik-og-ungdomsuddannelser?releaseId=13529742

Del:

| Af: Ritzau Info
 
Planlæg din skiferie
Foto: Heymate.

Det kunne være dejligt, hvis skiferien planlagde sig selv, men dette er desværre ikke tilfældet.

Hvis du ikke er gået i gang med planlægningen endnu, så kan du læse med nedenfor for at få nogle gode råd med på vejen.

Find ud af, hvem du ønsker at tage på ferie med

Ønsker du at tage på en skiferie her til vinter, så bør du først og fremmest finde ud af, hvem du gerne vil på skiferie med.

Skiferier kan nemlig variere rigtig meget alt efter, hvem man er på ferien med. Har du børn, som skal med på skiferien, så kan det være en god ide at rejse med nogle, som også har børn. Derudover er det generelt altid en god ide at tage på ferie med nogle, som man kender rigtig godt. Dette skyldes, at man kommer til at bruge rigtig meget tid sammen på ferien, hvorfor det er vigtigt at vide, hvad hinandens forventninger er.

Find den foretrukne feriedestination

Når man har fundet frem til, hvem man skal på skiferie med, så bør man overveje, hvilken destination, som man ønsker.

Igen har det her en betydning, om man har børn eller ej.

Har man børn er det vigtigt, at man vælger en destination, som man ikke skal køre særlig langt til og at man vælger en destination, som er børnevenlig.

Hvad end man har børn eller blot ikke ønsker at bruge en stor del af ferien på transport, så kan en ferie med overskriften billig skiferie Norge være at foretrække. Hvis man tager på skiferie i Norge, så kan man tage færgen, hvilket altså betyder, at man slipper for de lange køreture.

Overvej boformen

I forbindelse med planlægningen af den næste skiferie er det også vigtigt at overveje hvilken boform, som passer bedst til ens behov.

Man kan enten vælge at bo på et hotel, hvor man har nogle måltider inkluderet. Alternativt kan man vælge at bo i en hytte, hvor man selv står for det hele.

Snak sammen om, hvad I foretrækker mest. Hvis I ønsker at bo på hotel så overvej, hvilken type hotel, som der passer bedst til jer.

Husk at tjekke udstyr

Hvis man er rutineret i at stå på ski, så har man ofte sit eget skiudstyr.

Det er dog vigtigt at give sit udstyr et eftersyn inden, at man begiver sig ud på pisterne.

Begynd i god tid, så du kan nå at bestille nyt udstyr, hvis det gamle ikke er optimalt længere.

Har du ikke selv udstyr, men ønsker at leje dette, så bør du stadig sikre dig, at du har skijakke, skibukser, skihandsker, skiundertøj og skibriller.

Produceret af Heymate

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu