PRM / Disruptionrådet til Viborg: Drøfter dataetik og ungdomsuddannelser

12. september 2018 10:04 | Af: Ritzau Info
 

Regeringens Disruptionråd holder torsdag og fredag møde i Viborg. Medlemmerne besøger som optakt flere virksomheder i det midtjyske.

Pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet

Regeringens Disruptionråd sætter torsdag og fredag punktum for en serie møder rundt om i landet, hvor medlemmerne over to dage er mødtes for at diskutere, hvordan danskerne bliver godt rustet til fremtidens arbejdsmarked. Rådets ottende møde foregår i Viborg, hvor blandt andet dataetik og ungdomsuddannelser er på dagsordenen.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

– Ny teknologi kan potentielt give kæmpe gevinster for virksomhederne, den enkelte borger og samfundet som helhed. Digitale løsninger stiller os også foran nye, etiske spørgsmål. Fx hvad vi vil være med til, at data om os bliver brugt til. Hvis vi har klare retningslinjer på dataområdet, så kan det blive en konkurrencefordel for danske virksomheder, og det er blandt andet det, vi skal diskutere, når Disruptionrådet mødes i Viborg.

Regeringens Disruptionråd består af ministre, forskere, erhvervsledere og arbejdsmarkedets parter og har over det seneste halvandet år holdt syv møder rundt om i landet, hvor de har drøftet fremtidens arbejdsmarked og de muligheder og udfordringer, teknologien giver.

En rapport om arbejdet i Disruptionrådet lanceres ved et afsluttende møde i december.

Som optakt til mødet i Viborg besøger Disruptionrådet en række virksomheder i Midtjylland.

  • Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen besøger Grundfos torsdag kl. 10 sammen med bl.a. DA’s administrerende direktør Jacob Holbraad, formand for LO Lizette Risgaard og formand for FTF Bente Sorgenfrey.
  • Finansminister Kristian Jensen besøger Jysk Display i Viborg torsdag kl. 10.
  • Innovationsminister Sophie Løhde besøger Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet torsdag kl. 10.
  • Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers besøger Arlas Innovationscenter i Aarhus torsdag kl. 9.30.

Pressen har adgang til besøget mod forevisning af gyldigt pressekort. Journalister skal kontakte de enkelte ministeriers presseafdelinger, hvis man vil deltage.

Se mere om Regeringens Disruptionråd her.

Kontakt: Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/disruptionradet-til-viborg-drofter-dataetik-og-ungdomsuddannelser?releaseId=13529742

Del:

| Af: Ritzau Info
 
Mange danskere forsømmer deres tag
Foto. Heymate.

Næste gang du overvejer at give dig i kast med en vedligeholdelsesopgave på hjemmeadressen, er det en god idé at placere tagrensning højt på listen over prioriteringer. 

Dertil er tagrensning hverken en specielt dyr eller omfattende serviceopgave at få professionel hjælp til. Tværtimod kan arbejdet blive overstået i en ruf, hvorefter du har intet at bekymre dig om på tagfronten.

Derudover findes der et hav af arbejdskraft, som er klar til at tage sig af din specifikke opgave. Såfremt du for eksempel er bosat i Hovedstadsområdet, er du naturligvis særligt privilegeret. Der er trods alt med afstand flest, som tager sig af rensning af tag i København.

Derfor er tagrensning vigtigt

Det er som sagt nemt at komme til at forsømme taget. Dette skyldes ikke mindst, at der ofte er masser af andre opgaver og projekter, som man ligeledes ønsker udført i og udenfor boligen. Taget er imidlertid en essentiel komponent i enhver form for bolig, og derfor er det vigtigt at holde det ved lige.

Dit tag og dets tagsten vil med sikkerhed tage skade over årene, og det nytter ikke noget bare at vende ryggen til. For det første vil alskens former for vind og uvejr utvivlsomt sætte sit præg på taget med årenes løb.

Ligeledes er det uundgåeligt, at der kommer til at vokse diverse former for alger og mos, hvis taget ikke bliver renset relativt regelmæssigt. Sådanne begroninger vil først og fremmest næppe være et pænt syn for hverken dig eller besøgende gæster, og derudover højner det risikoen for større problemer.

For eksempel kan alger og mos være medvirkende til dannelsen af fugt, som ultimativt kan resultere i frostsprængninger – og så står du pludselig med en langt større udgift, end hvis blot du havde fået taget vedligeholdt fra tid til anden.

Sådan virker tagrensning

Tagrensning er en opgave, som for de fleste ligger i den kategori, hvor man er nødsaget til at opsøge professionel assistance. Der er immervæk tale om et stykke arbejde, som ikke bare lige kan udføres af hvem som helst.

Kort sagt har tagrensning til formål at øge dit tags levetid med adskillige år, hvilket i sidste ende med garanti er pengene værd. Det er aldrig at foretrække, når man skal ud og bruge ekstra penge på hjælp fra diverse fagfolk, men det er langt fra ønskværdigt at forsømme taget i stedet.

Undgå en komplet tagrenovering

Det bedste, du kan gøre, er at tage kontakt til en professionel udbyder af tagrensningsopgaver, så du kan få undersøgt dit tag nærmere og påbegynde en dialog om, hvad du bør gøre for at vedligeholde dit tag.

Alternativet er at lade livet gå sin gang og ganske enkelt ignorere problemet. Dette ville dog som sagt være en stor fejltagelse, da du i så fald hurtigt kan komme til at skulle punge ud for en komplet tagrenovering.

Produceret af Heymate

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu