ANNONCE

PRM / Djøf: God retning for en ny regering – men konkrete løsninger udestår

26. juni 2019 11:25 | Af: Ritzau Info
 

Aftalen mellem S, RV, SF og EL vil reducere omfanget af bureaukrati i den offentlige sektor.
– De sparker en åben dør ind. I Djøf bidrager vi meget gerne til at gøre det til virkelighed, siger Henning Thiesen, formand for Djøf

Pressemeddelelse fra Djøf

Det er en tilfreds Djøf-formand, der onsdag morgen har læst de 18 siders politiske forståelse mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, som er udgangspunktet for en ny S-regering.

– Man skulle tro, at de politiske forhandlere har haft de 9 velfærdsdogmer, som Djøf og FOA spillede ud med i valgkampen, liggende foran sig i forhandlingslokalet. Det er godt, at en ny regering vil tage livtag med bureaukratiseringen af den offentlige sektor. De bedste løsninger finder man ved inddrage medarbejderne, de faglige organisationer og de offentlige arbejdsgivere i, hvordan man kan skabe en større grad af tillid til medarbejdernes faglighed i stedet for politisk detailstyring, siger Henning Thiesen, formand for Djøf.

Han er også tilfreds med, at den politiske forståelse lægger op til at finde nye rammer for de offentlige overenskomstforhandlinger, så de fremover i højere grad bliver præget af respekt og dialog mellem parterne.

Også på en række andre områder peger aftalen i en fornuftig retning:

– Det er godt og helt nødvendigt, at der bliver gjort op med omprioriteringsbidraget på uddannelserne og uddannelsesloftet. Danmark skal leve af en dygtig og veluddannet arbejdskraft, og derfor skal vi investere i gode uddannelser, der kan få alle unge med, siger Henning Thiesen, og fortsætter:

– Det er helt afgørende, at der er hænder nok på både den offentlige og private del af arbejdsmarkedet. Derfor er det godt, at en ny regering vil forbedre arbejdsmiljøet, så færre bliver slidt ned, ligesom man vil arbejde for at flere seniorer fastholder en tilknytning til arbejdsmarkedet også efter den formelle pensionsalder. Og selvfølgelig skal vi arbejde for, at udenlandske studerende kan få lov at bruge den uddannelse, de har taget i Danmark – ligesom vi skal se fordomsfrit på, at virksomhederne ansætter udenlandske medarbejdere, så længe det foregår på ordenlige løn- og ansættelsesvilkår.

Den politiske forståelse lægger op til, at globale tech-giganter i højere grad skal bidrage til fællesskabet.

– Djøfs TechDK Kommission fremlagde i sidste uge konkrete forslag til, hvordan de globale tech-virksomheder kan betale en fair skat af deres indtægter i Danmark. Vi ser frem til en dialog om spørgsmålet med den nye regering, fastslår Henning Thiesen.

Han drypper en enkelt dråbe malurt i bægeret:

– Som bekendt ligger djævlen i detaljerne. Ambitionsniveauet er højt, og mange af hensigterne forekommer dyre. Det bliver helt afgørende, hvordan en ny regering vil føre intentionerne ud i livet. Fra Djøfs side deltager vi meget gerne i en konkretisering af de politiske ideer, hvad enten det handler om en mindre bureaukratiske offentlig sektor, styrkelse af medarbejdernes ytringsfrihed, bedre ligestilling mellem kønnene og et mere rummeligt arbejdsmarked.

Henning Thiesen træffes for yderligere kommentarer ved henvendelse til pressechef Torben Gross, tlf. 21 49 01 73

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/djof-god-retning-for-en-ny-regering—men-konkrete-losninger-udestar?releaseId=13575951

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu