ANNONCE

PRM / Djøf: Høring om et godt børne- og ungdomsliv uden begrænsende forventninger

6. februar 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Djøf og Djøfs Ligestillingskomité inviterer i dag til høring på Christiansborg. Hvordan fremmer vi et børne- og ungdomsliv uden de begrænsninger, som er begrundet i fordomme og forventninger til drenge og pigers adfærd og valg af uddannelse, lyder spørgsmålet.

Pressemeddelelse fra Djøf

“Drenge leger med biler og piger leger med Barbie”…

Helt fra vi er små formes børn og unge i bestemte roller og forventninger, der er med til at grundlægge deres adfærd og muligheder resten af livet. Men hvordan sikrer vi, at alle børn og unge kan udfolde deres evner og interesser uden at ligge under for kønsstereotype fordomme og forventninger?

Det er nogle af de spørgsmål, der bliver vendt i dag på høringen om vejen til det gode børne- og ungdomsliv, som Djøf og Djøfs Ligestillingskomité inviterer til.

Her vil blandt andre minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen komme ind på regeringens overvejelser om, hvordan vi sikrer bedre ligestilling allerede i børne- og ungdomsårene:

“Vi skal gøre op med traditionelle forestillinger om, hvordan man er “rigtig” pige og “rigtig” dreng. Det skal fx ikke være ens køn, der afgør, hvilke fag og brancher man uddanner sig inden for og arbejder i. Der skal være plads til at være pige og dreng på mange forskellige måder. Derfor har vi alle et ansvar for at være opmærksomme på, hvilke ubevidste forventninger til køn vi giver videre til børn og unge”, siger Mogens Jensen.

Emma Holten, medlem af Djøfs Ligestillingskomité og deltager på høringen siger:

“I begyndelsen af livet skal man føle sig fri til at lære sig selv og sin verden, kønsnormer hindrer nysgerrighed og gåpåmod og lukker os inde. I stedet skal vi åbne op.”

Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig og medlem af Djøfs Ligestillingskomité supplerer:

“Vi er som samfund nødt til at finde løsninger på, at andelen af især unge kvinder, der mistrives er så høj. Det kræver både et kritisk blik på uddannelsessystemet og uddannelsesinstitutioners ansvar for at sikre, at faglighed og trivsel går hånd i hånd. Samtidig er der brug for en særlig indsats for at fremme, at unge kvinder gør brug af deres demokratiske muligheder frem for at undlade at tage del i offentlig debat for at skærme sig selv.”

Hele programmet for høringen kan ses her: https://www.djoef.dk/kurser-og-arrangementer/s-oe-gning-alle-aktiviteter/aktiviteter/debat-om-vejen-til-det-gode-b-oe-rne-og-ungdomsliv.aspx?activityId=17656

Djøfs ligestillingsløfte

Høringens temaer er knyttet til Djøfs Ligestillingsløfte, der sætter fokus på udfordringer på forskellige alderstrin i piger/kvinders liv fra 10’erne til 60’erne.

Foreløbig har 74 medlemmer af Folketinget skrevet under på Ligestillingsløftet og lovet, at de vil arbejde for at styrke ligestillingen.

Høringen sætter fokus på 10’erne om, hvordan vi kan bryde pigers lavere tiltro til egne evner, og 20’erne adresserer, at særligt unge kvinder føler sig stressede.

Politisk idekatalog

På høringen præsenteres et nyt idekatalog med 19 konkrete forslag til, hvordan vi kan styrke ligestillingsarbejdet i 10’erne og 20’erne.

Kataloget er vedhæftet.

Tid og sted

Høringen finder sted d. 6.2.2020 kl 14-17 i Fællessalen på Christianborg.

Få mere at vide

Edith Jakobsen, arbejdslivspolitisk chef i Djøf, eja@djoef.dk, tlf. 61 60 24 44.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/djof-horing-om-et-godt-borne–og-ungdomsliv-uden-begraensende-forventninger?releaseId=13587644

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu