ANNONCE

PRM / DK4-julekalender sætter fokus på Julemærkebørnene

10. december 2018 07:00 | Af: Ritzau Info
 

I december sætter DK4 ekstra fokus på Julemærkefondens arbejde for udsatte og ensomme børn. Tv-kanalen åbner hver dag frem til jul en låge i en julekalender, hvor børn fortæller om livet på et Julemærkehjem.

Pressemeddelelse fra Julemærkefonden

Fælleskab, venskab og øget selvværd står højt på ønskelisten for mange af de børn, der kommer på Julemærkehjem. Langt de fleste af dem er blevet mobbet, er ensomme og tror ikke på, de dur. Et ophold på Julemærkehjem bliver for mange børn starten på en ny livsstil, og de oplever at være en del af et omsorgsfuldt fællesskab med støtte fra både børn og voksne.

I 24 små film fortæller børn fra landets fem Julemærkehjem om, hvordan det er at være på Julemærkehjem, og hvilken forskel det gør for dem. Der bliver åbnet en låge på tv-kanalen dk4 hver dag, som vises kl. 8:00, kl. 14:55 og løbende gennem aftenen. Desuden vises dagens film på DK4’s Facebook-side kl. 15:00.

Rødder i Julemærkehistorien
DK4 har i flere sammenhænge været med til at dokumentere Julemærkehjemmenes arbejde for udsatte børn, og for kanalens grundlægger og ejer, Stig Holbøll Hasner, er der en helt særlig grund til, at kanalen sætter fokus på netop Julemærkesagen:

– Det glæder mig, at vi her på DK4 i hele julemåneden har et særligt fokus på Julemærkefondens betydningsfulde virke og indsats – ikke kun, fordi Julemærkefondens arbejde har haft og har uvurderlig betydning for mange børn og deres familier, men også fordi Julemærket har en helt særlig personlig betydning for mig, idet min morfar, Einar Holbøll, er ophavsmand til Julemærket. Vi håber her på DK4, at rigtig mange vil støtte op om Julemærkefondens vigtige arbejde, så endnu flere børn med udfordringer som mobning, lavt selvværd og selvtillid, kan få hjælp til at få et nyt liv fyldt med glæde og masser af mod på livet.

Tilbage i 1903 fik postmedarbejder Einar Holbøll ideen til Julemærket, og i 1912 stod det første Julemærkehjem klar til at tage imod udsatte børn. Siden har mere end 80.000 danske børn fået hjælp på et af Julemærkehjemmene i Danmark, der i dag tæller fem – tre på Sjælland og to i Jylland. Einar Holbølls barnebarn, Stig Holbøll Hasner, har været ambassadør for Julemærkehjemmene i en lang årrække og fører på den måde familiens relation til sagen videre i en nutidig kontekst.

– Julemærkesagen er en gammel dansk tradition. En klassisk dansk tradition plejer jeg at sige, for der er ikke andre lande i verden, der har Julemærkehjem, som dem vi har i Danmark. I mere end 100 år har Julemærkehjemmene fungeret og hjulpet udsatte børn til et bedre liv, og netop historien har stor betydning for vores brand. Derfor er jeg også meget glad for, at Stig er en af vores gode ambassadører for sagen, som hans morfar var grundlægger af – og vi er meget taknemmelige for det store arbejde, DK4 gør for at sætte fokus på Julemærkehjemmenes arbejde,” siger Søren Ravn Jensen, direktør i Julemærkefonden.

Julemærkehjemmene hjælper hvert år op mod 1.000 børn mellem 7-10 år. Et ophold varer i 10 uger og er gratis for barnet og familien. Julemærkehjemmene modtager 4,7 % i offentlig støtte og drives herudover af indtægter fra salg af Julemærker samt donationer fra privatpersoner, virksomheder og fonde.

Se mere på www.julemaerket.dk

Kontakt:

Signe Silbye, signe.silbye@julemaerket.dk, tlf. 61 19 48 90

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dk4-julekalender-saetter-fokus-pa-julemaerkebornene?releaseId=13565280

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu