ANNONCE

PRM / Dobbelt rekord: Både stemmetal og andel af ja-stemmer historisk høje ved urafstemning

16. april 2020 13:32 | Af: Ritzau Info
 

Midt i en svær tid for både virksomheder og lønmodtagere har 33.658 af HK Privats medlemmer stemt om deres overenskomster – og med hele 94,8 procent, der har stemt ja til resultaterne på det private arbejdsmarked, er opbakningen massiv. Det viser urafstemningsresultatet, som forligsmanden netop har offentliggjort.

Pressemeddelelse fra HK Privat

64,8 procent af de 51.962 stemmeberettigede medlemmer deltog i urafstemningen, og det er en ny stemmerekord for HK Privat, der også sætter rekord med 94,8 procent ja-stemmer. Begge resultater er historisk høje.

Formand for HK Privat, Simon Tøgern, er overvældet og stolt over resultatet:

– I en svær corona-tid er det så uhyre vigtigt, at vi får indgået klare og stærke aftaler med arbejdsgiverne om fair løn- og arbejdsvilkår for de kommende 3 år. Og med en så ekstraordinær opbakning til slutresultatet fra vores medlemmer er det et styrket HK Privat og en styrket fagbevægelse, der i dag har fået sit ja, siger Simon Tøgern.

Særligt forhøjelsen af fritvalgskontoen fra 4 til 7 procent, 3 ugers ekstra forældreorlov med fuld løn til far og mulighed for op mod 5 ugers efteruddannelse ved afskedigelse er centrale resultater.

– Der er ingen tvivl om, at forhøjelsen af fritvalgskontoen var et krav, som vores medlemmer har stået hårdt på, og sådan som vi ser visse arbejdsgivere reagere på corona-udbruddet netop nu, så er resultatet kun steget i vigtighed, siger Simon Tøgern.

Udover fritvalgskonto, forældreorlov og uddannelse ved afskedigelse, indeholder overenskomsterne også forbedringer for arbejdsmiljørepræsentanter i forhold til uddannelsesmuligheder og adgang til IT og et pænt løft af minimallønnen og pension til de yngste elever som vigtige elementer.

HK Privat har i alt forhandlet 23 landsoverenskomster hjem, som medlemmerne de seneste uger har stemt om.

HK Privats stemmeprocenter ved tidligere urafstemninger:

2020: 64,8 procent

2017: 54,2 procent

2014: 50,8 procent

2012: 33,8 procent

2010: 46,1 procent

2007: 30,3 procent

2004: 34 procent

Kontakt:

Formand Simon Tøgern tlf.: 50909642 email: simon.tøgern@hk.dk

Presseansvarlig Tina Mellergaard Jensen tlf.: 42722378 email: tina.mellergaard@hk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dobbelt-rekord-bade-stemmetal-og-andel-af-ja-stemmer-historisk-hoje-ved-urafstemning?releaseId=13591858

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu