ANNONCE

PRM / Dokumentation slår fast: Dansk miljøvenligt produkt reducerer virus i luften hurtigt og markant

6. oktober 2020 06:31 | Af: Ritzau Info
 

En luftrenser, der er udviklet og produceret i Danmark, reducerer virus i luften. Med luftrenseren er reduktionen af virus både hurtig og markant, fastslår en ny undersøgelse foretaget af Teknologisk Institut.

Pressemeddelelse fra JIMCO A/S

En undersøgelse fra Teknologisk Institut fastslår, at den danskudviklede luftrenser MAC500 effektivt reducerer virus fra luften. I rum, hvor luftrenseren er i brug, bliver virus reduceret med 89 procent allerede i løbet af den første time, og det vækker glæde hos producenten, JIMCO A/S. Her håber man, at luftrenseren kan være ét af mange tiltag mod spredningen af coronavirus.

-Vi har testet luftrenseren på en virus, der er 7-10 gange mere modstandsdygtig overfor UV-lys end coronavirus. Derfor er resultaterne af denne undersøgelse meget opløftende lige nu, fordi vi alle er meget optagede af, hvordan man bedst muligt undgår smitte, siger Michael Kløcker, produktchef hos JIMCO A/S.

JIMCO A/S specialiserer sig i at udvikle og producere miljøvenlige systemer til rensning og sterilisering af luft og spildevand til industrier og institutioner verden over.

Luftrenseren MAC500 fungerer dels ved at den ved hjælp af UV-C stråler brænder skadelige partikler som vira af, dels ved at den samtidig danner en lille mængde ozon, som kan ødelægge bakterier og virus. Mængden af ozon er den samme mængde, som findes i naturen, og metoden kan sammenlignes med den proces, der foregår i en svømmehal, når man tilsætter klor for at reducere bakterier i vandet.

-Man kan bruge luftrenseren alle steder, og vi ser den største efterspørgsel fra kundegrupper, hvor det er svært at holde afstand, eller hvor man gerne vil have en ekstra sikkerhed. Det er meget udbredt, at man bruger luftrensere på kontorer, i fitnesscentre, hos tandlæger og i private hjem, hvor man føler sig ekstra udsat. Det gør man både for at styrke indeklimaet og for at begrænse udbredelsen af virus gennem luft, forklarer Michael Kløcker.

Undersøgelsen på Teknologisk Institut dokumenterer, at luftrenseren MAC500 på én time reducerer virus i luften med 89 procent. Efter to timer er virus reduceret med 99 procent, og efter tre timer er reduktionen på 99,9 procent.

-Vi er naturligvis glade for, at vi kan tilbyde et produkt, der kan hjælpe både virksomheder og private i kampen mod spredningen af coronavirus. Vi har ikke opfundet et mirakelmiddel mod coronavirus, som kan stå alene, men vi har måske ét af de våben, der skal til for at nedbringe smitten, uddyber Michael Kløcker, JIMCO A/S.

Kontakt:

For yderligere oplysninger kontakt venligst produktchef hos JIMCO A/S, Michael Kløcker, på telefon 2149 3348.

Rapporten fra Teknologisk Institut kan rekvireres ved at kontakte Michael Kløcker.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dokumentation-slar-fast-dansk-miljovenligt-produkt-reducerer-virus-i-luften-hurtigt-og-markant?releaseId=13601342

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu