ANNONCE

PRM / Dronefilm: Oplev de pensionerede cirkuselefanters kommende hjem fra luften

18. marts 2020 10:03 | Af: Ritzau Info
 

Arbejdet med de tidligere cirkuselefanters kommende otium i Knuthenborg Safaripark er gået ind i slutfasen. En dronefilm viser nu for første gang det kommende anlæg og dets topmoderne faciliteter frem.

Pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse

Elefanter er nu officielt fortid i cirkus i Danmark, og d. 1. juni skal statsminister Mette Frederiksen indvie de fire pensionerede cirkuselefanters kommende otium i Knuthenborg Safaripark, som Dyrenes Beskyttelse har været med til at planlægge med dyrevelfærden i højsædet.

Byggeriet af Europas mest avancerede elefantanlæg skrider frem, og der er allerede bygget veje, søanlæg, sandgrav, en stor høj og spær på staldbygningen. Nu går byggeriet ind i sin slutfase, inden elefanterne efter planen kan flytte ind på den lollandske savanne til sommer.

Anlægget på 14 hektar er Nordeuropas største, og her kommer der til at være forskellige miljøer som græs, skov og vandhul, præcis som elefanterne ville have oplevet i den vilde natur. Derudover får elefanterne en 1,5 meter dyb sandgrav, som kan modelleres dagligt for at udfordre deres høje intelligens. Fodring af elefanterne sker blandt andet fra beplantede volde, som udfordrer elefanternes motorik, samt fra såkaldte feedere, hvor maden placeres højt for at få elefanterne til at arbejde for føden.

Elefantstalden på 2.000 kvadratmeter er state-of-the-art for at give elefanterne den bedste dyrevelfærd. Her har de deres daglige kontakt med dyrepasserne, og der er mulighed for at sundhedstjekke dem efter behov.

Download dronefilm til fri afbenyttelse – også på sociale medier – for pressen her (foto: Nicolai Brix)

Kontakt:

Knuthenborg Safaripark tlf.: 61134076 email: ch@knuthenborg.dk

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse tlf.: 40841512 email: presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dronefilm-oplev-de-pensionerede-cirkuselefanters-kommende-hjem-fra-luften?releaseId=13590148

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu