PRM / Du støver, når du gør forårsrent

11. april 2018 06:42 | Af: Ritzau Info
 

Solen hænger stadigvæk lavt, og husets støvfnug, skidt og snavs ses derfor ekstra godt i disse dage. Før du kaster dig over den helt store forårsrengøring, er der dog en enkelt ting, du bør være opmærksom på. Er du blandt de mange danskere, der stadigvæk bruger en gammeldags støvsuger med pose, er der nemlig risiko for, at du sender mindst lige så meget støv ud i stuerne, som det du støvsuger op.

Pressemeddelelse fra Dyson

Solen skinner langt om længe ind ad vinduet, og selvom det er skønt, gør sollyset det også meget tydeligt, hvor støvede vores hjem er blevet efter en lang vinter uden udluftning. Derfor står den på forårsrengøring for mange familiers vedkommende.

Men inden du griber din gammeldags støvsuger med ledning og pose, bør du tjekke, hvor meget støv den sender retur gennem filtrene, når du bruger den. Mange gamle støvsugere er nemlig ikke udstyret med moderne filtre, og de fleste glemmer at skifte pose i tide. Det kan fylde udstødningsluften med store mængder fine støvkorn, hvilket gør forårsrengøringen til lidt af et molboarbejde.

Engelske Dyson har i stedet udviklet deres bud på en støvsuger til forårsrengøringen, vel at mærke uden hverken pose eller ledning. Den er udstyret med Dysons egen filterteknologi, der udnytter centrifugalkraften til at slynge støv og snavs ud af luften, indfanges støv og bakterier helt ned i mikrostørrelse. Hele systemet er forseglet, og derfor er luften, der kommer ud af støvsugeren, renere end den luft, du indånder. Det gør den til et oplagt valg for allergikere.

I den seneste V8-model er batterilevetiden hele 40 minutter, hvilket gør det muligt at nå rundt i langt de fleste hjem. I stedet for støvsugerposer har V8’eren en lille beholder til støv og skidt, der nemt tømmes med et enkelt træk i et lille håndtag.

Opladningen foregår i en særlig lader, som kan monteres i køkkenskabet eller frit fremme, hvilket det futuristiske designe indbyder til. Idéen er således, at det skal være nemt at gribe støvsugeren i dagligdagen, så huset hele tiden er rent og pænt.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/du-stover-nar-du-gor-forarsrent?releaseId=12626571

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu