ANNONCE

PRM / DUF er taknemmelige for hjælpepakke til konkurstruede foreninger

28. august 2020 13:57 | Af: Ritzau Info
 

Det vækker stor glæde og jubel hos DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, at flere af Folketingets partier har fundet råderum til at hjælpe konkurstruede foreninger gennem krisen.

Pressemeddelelse fra DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd

Coronakrisen har været en hård omgang for mange af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråds medlemsorganisationer, og nogle af medlemsorganisationerne har stået på randen af konkurs.

Derfor vækker det stor glæde i DUF, at Regeringen sammen med Venstre, Radikale Venstre, Konservative, Socialistisk Folkeparti og Alternativet har landet en aftale, der redder disse foreninger fra konkurs.

Aftalen indeholder blandt andet 100 millioner kroner til foreningspuljerne under DUF, DIF, DGI og Firmaidrætten og herunder er 6 millioner kroner øremærket til konkurstruede landsorganisationer under DUF.

Regeringens og forhandlingspartiernes beslutning om at holde hånden under de frivillige foreninger er afgørende for, at foreningernes arbejde kan fortsætte.

“De medlemsorganisationer, som har stået over for en konkurs, løfter en stor demokratisk og samfundsmæssig opgave. Der er ikke tale om et overskud, der skal reddes, men om at holde hånden under nogle foreninger, så det frivillige arbejde kan forsætte. Så det er helt afgørende, at regeringen og de øvrige partier har besluttet sig for, at det er værd at redde”, fortæller Chris Borup Preuss, formand for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

Aftalen hjælper blandet andet DUF’s udvekslingsorganisationer, der har tabt størstedelen af deres indtægtsgrundlag, grundet aflyste udvekslingsophold.

Den organisation, som har været hårdest ramt er YFU – Youth for Understanding, der arbejder for en fredeligere verden gennem udvekslingsprogrammer for studerende.

“Vi er ekstremt lettede over at modtage denne hjælp. Uden den så vi ind i et muligt farvel til vores kære forening, YFU Danmark. Nu har vi muligheden for på ny at skabe liv i foreningen og igen give unge muligheden for at få deres livs oplevelse med ungdomsudveksling”, fortæller Roy Juma, formand for YFU.

Aftalen er indgået af Regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Konservative, Socialistisk Folkeparti og Alternativet.

Kontakt:

Formand Chris Preuss tlf.: 22889996 email: preuss@duf.dk

Politisk Konsulent Freja Fokdal tlf.: 41416335 email: frf@duf.dk

Politisk konsulent Birgitte L. Søe tlf.: 60201418 email: bs@duf.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/duf-er-taknemmelige-for-hjaelpepakke-til-konkurstruede-foreninger?releaseId=13598842

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu