ANNONCE

PRM / DUF optager tre nye medlemsorganisationer

5. december 2020 18:28 | Af: Ritzau Info
 

Lørdag den 5. december på DUFs delegeretmøde blev tre nye organisationer en del af fællesskabet. Både Rød-Grøn Ungdom, Unge for Ligeværd og Folkekirkens Nødhjælps Ungdom blev nemlig optaget som medlemmer i DUF med et enstemmigt flertal.

Pressemeddelelse fra DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd

Alle tre organisation var indstillet af DUFs styrelse til at blive medlemmer. De blev budt velkommen under store klapsalver og god stemning.

“I DUF er vi altid glade for at få flere med i vores fællesskab. Jo flere vi er, desto stærkere en stemme har vi og desto større forskel kan vi gøre for børn og unge i hele landet. De tre nye medlemmer bidrager, lige som DUFs andre medlemmer, til et fællesskab med stor diversitet. Og det har i sig selv en kæmpe værdi. Vi tror nemlig på, at man lærer rigtig meget af at mødes og dele erfaringer med folk, der ikke nødvendigvis ligner en selv. Vi glæder os derfor til at de tre nye medlemsorganisationer sætter deres præg på DUFs mange kommende aktiviteter,” lyder det fra Chris Borup Preuss, formand i DUF.

Og det nye medlemskab bringer også stor glæde hos de tre organisationer:

“Vi, i Unge For Ligeværd, glæder os over at blive del af DUFs fællesskab. Vi ser frem til nye samarbejdsmuligheder med de andre medlemsorganisationer, og at være med til at give unge med særlige behov en stemme i DUF,” lyder det fra Landsbestyrelsen i Unge For Ligeværd.

“Det er vigtigt for Folkekirkens Nødhjælps Ungdom at blive en del af DUF, så vi kan gøre en større forskel for verdens fattigste og engagere endnu flere danske unge til fordel for netop dette. Med et ønske om at blive en del af et større frivilligt fællesskab, er vi utrolig glade for dette medlemskab og de muligheder, det bringer os alle,” udtaler Lærke Bruhn Elming, forperson i Folkekirkens Nødhjælps Ungdom.

”Siden vi stiftede Rød-Grøn Ungdom d. 1. marts i år, har vi haft et klart ønske om at være med i DUF-paraplyen. Nu er vi blevet optaget – og vi glæder os vældigt meget til at blive en aktiv del af det brede fællesskab i DUF. Jeg er sikker på, at vores medlemmer og lokalafdelinger får glæde af de mange muligheder for lokalt samarbejde og støtte, som DUF kan tilbyde. Konkret ser vi lige nu frem til at søsætte en række projekter med internationalt udsyn, og til at arbejde på tværs med de ungdomspolitiske organisationer,” fortællerEmma Frost, forretningsudvalgsmedlem ved Rød-Grøn Ungdom.

Mød de tre organisationer:

Rød-Grøn Ungdom
Rød-Grøn Ungdom blev etableret i foråret 2020 og har på kort tid opbygget en demokratisk og solid organisationsstruktur med aktiviteter på både nationalt og lokalt plan. Rød-Grøn Ungdom er en politisk ungdomsorganisation for unge under 30 år, der politisk identificerer sig til venstre for midten. I organisationens politiske platform er der fire søjler, som definerer organisationen: de er socialister, demokrater, feminister og klimaaktivister. Organisationen arrangerer landsdækkende og lokale aktiviteter for alle unge, der ønsker at støtte det politiske budskab og søger at danne samarbejder med andre ungdomspartier, organisationer og bevægelser også på nordisk og internationalt plan.

Unge for Ligeværd
Unge For Ligeværd er en forening for unge og voksne med særlige behov. Foreningen har som mål, at unge med særlige behov og udfordringer skal behandles ligeværdigt med andre. UFL, som foreningen kaldes i det daglige, ønsker at oplyse om målgruppens vilkår og vanskeligheder, at skabe et inspirerende og stærkt fællesskab blandt medlemmerne og at udvikle de unges interesse for og evne til at medvirke i et demokratisk samfund. Der bliver i UFL arrangeret kurser, udlandsrejser, sommerfester, museumsbesøg og andre begivenheder, der giver medlemmerne inspiration, oplysning og vigtigst af alt – gode oplevelser med ligestillede.

Folkekirkens Nødhjælps Ungdom
Folkekirkens Nødhjælps Ungdom har siden 2018 været optaget som observatørorganisation i DUF, og blev ved dagens delegeretmøde optaget som fuldbyrdede medlemmer. Folkekirkens Nødhjælps Ungdom er en organisation, der engagerer unge til fordel for en mere retfærdig verden. Gennem kreative kampagner, sjove aktiviteter og politiske netværk tilbyder de handlemuligheder for enhver smag – alle skal kunne være med!

Kontakt:

Formand Chris Preuss tlf.: 22889996 email: preuss@duf.dk

Chefkonsulent Sidsel Stybe Vestergaard tlf.: 60201414 email: sve@duf.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/duf-optager-tre-nye-medlemsorganisationer?releaseId=13605736

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu