ANNONCE

PRM / Dyrenes Beskyttelse: Pas på kæledyrene under hedebølgen!

11. august 2020 04:00 | Af: Ritzau Info
 

Uanset hvilket kæledyr du har, er det vigtigt at tage ekstra hensyn til det under hedebølgen. Alt lige fra skygge til et badebassin kan hjælpe dyrene med at holde de høje temperaturer ud.

Pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse

Hedebølgen ruller ind over Danmark og mange steder når temperaturen op på omkring 30 grader i denne uge. Det er derfor ekstra vigtigt at huske, at dyrene også bliver udfordret i sommervarmen. Dyrenes Beskyttelse giver her fem gode råd, som kan hjælpe kæledyrene gennem hedebølgen.

De fem forholdsregler

Altid adgang til skygge i form af halvtag, parasol el. lignende.

  • For alle kæledyr gælder det, at der altid skal være fri adgang til rigeligt skygge. Det gælder både for hunde og katte, men også kaniner, marsvin og andre dyr, der holdes på begrænset plads.

Altid adgang til masser af frisk vand.

  • Sørg for at skifte dyrets vand flere gange dagligt, så vandet er frisk og køligt.

Undgå den lange gåtur midt på dagen.

  • Særligt hundeejere kan gøre klogt i at undgå de lange ture midt på dagen, hvor det er temperaturen er højest og underlag som asfalt er brændende varme. De lange ture bør være om morgenen eller om aftenen, så temperaturen er faldet.

Badebassin til hunden.

  • En god måde at køle ned på kan være ved at anskaffe et badebassin til hunden. Det giver både afkøling og leg hjemme i haven, hvis hunden kan soppe i et badebassin.

Solcreme, hvis kæledyret har tynd pels eller bar hud nogle steder.

  • Hunde kan også blive solbrændt, og hos nogle hunderacer skal der bruges solcreme på ører, næse og andre steder med tynd pels eller direkte bar hud.

Kontakt:

Familiedyrschef Jens Jokumsen tlf.: 50607380 email: jj@dyrenesbeskyttelse.dk

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse tlf.: 40841512 email: presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dyrenes-beskyttelse-pas-pa-kaeledyrene-under-hedebolgen?releaseId=13597654

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu