ANNONCE

PRM / Egedal er mest erhvervsvenlig i Nordsjælland

23. juni 2020 05:00 | Af: Ritzau Info
 

Erhvervsvenligheden er steget i hele ti ud af 11 kommuner i Nordsjælland. Egedal er mest erhvervsvenlig og er sammen med Allerød, Gribskov og Furesø hoppet adskillige pladser frem på Dansk Byggeris rangliste over kommunernes erhvervsvenlighed. Kun i Frederikssund er det gået den forkerte vej.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

Egedal ligger i toppen blandt landets mest erhvervsvenlige kommuner på plads nummer 15 ud af 98 kommuner. Egedal er dermed sprunget hele 42 pladser op af Dansk Byggeris rangliste over, hvor erhvervsvenlige landets kommuner er. Egedal er dermed den kommune i hele landet, som er sprunget flest pladser frem på listen. Det skyldes blandt andet, at kommunen har halveret dækningsafgiften, som er en særskat på virksomhedernes bygninger. Kommunen har også hævet grænsen for, hvornår en virksomhed, der vil arbejde for kommunen, skal i banken efter en bankgaranti, til først at gælde ved opgaver til en million kroner.

I den modsatte ende af ranglisten på plads nummer 81 ligger Hørsholm som en af de mindst erhvervsvenlige i både Nordsjælland og resten af landet.

– Tillykke til Egedal, ja til alle kommunerne i Nordsjælland, der virkelig har lagt sig i selen og gjort en indsats for at gøre det nemt at drive virksomhed. Det er meget flot, at ti ud af elleve kommuner rykker frem på ranglisten. Sådan en fremgang kommer man ikke sovende til. Det er selvfølgelig ærgerligt, at Hørsholm igen er en af landets mindst erhvervsvenlige kommuner, men jeg noterer mig, at de placerer sig bedre end sidste år, så det går i den rigtige retning, og det er positivt, siger Jørgen Simonsen, formand for Dansk Byggeri Nordsjælland.

I top 30 ligger ud over Egedal også Frederiksund, Helsingør og Furesø på plads nummer henholdsvis 16, 26 og 29, skarpt efterfulgt af Hillerød på plads nummer 32. Fredensborg, Gribskov og Allerød er også med blandt den mest erhvervsvenlige halvdel af landets kommuner på henholdsvis plads nummer 37, 44 og 46.

– Sammen med Egedal har Allerød, Gribskov og Furesø skruet gevaldigt op for erhvervsvenligheden og er derfor sprunget mellem 20 og 40 pladser op af ranglisten. Det er imponerende, siger Jørgen Simonsen.

Frederikssund er som den eneste kommune i Nordsjælland rutsjet ned af listen og lander i år på plads nummer 16.

– Det er selvfølgelig ærgerligt, men det er stadig en rigtig flot placering, og Frederikssund er blandt de bedste kommuner i hele landet til disciplinen erhvervsvenlighed, konstaterer Jørgen Simonsen.

Favrskov i Østjylland er Danmarks mest erhvervsvenlige kommune 2020, og ni ud af ti kommuner i top ti er jyske kommuner.

– Jeg drømmer om, at det til næste år er en nordsjællandsk kommune, som kan pryde sig med titlen som Danmarksmester i erhvervsvenlighed. Hvis kommunerne fortsætter med at arbejde målrettet med at gøre det nemmere at drive virksomhed i Nordsjælland, så bør vi også kunne skubbe flere af de jyske kommuner ud af top ti, siger Jørgen Simonsen.

Kommunerne bliver rangeret efter 22 forskellige parametre, der handler om alt fra åbningstiderne på genbrugspladsen til ventetiden på en byggetilladelse og størrelsen på skatter og afgifter.

Kontakt:

Formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen, telefon 40 50 26 40
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Nordsjælland Anders Hjorth Jensen, telefon 27 13 49 89
Pressekonsulent i Dansk Byggeri Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/egedal-er-mest-erhvervsvenlig-i-nordsjaelland?releaseId=13595682

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu