ANNONCE

PRM / Egedal kommune er snublende tæt på minimumsnormeringer

21. februar 2020 13:04 | Af: Ritzau Info
 

Egedal kommune modtog i denne uge besked om, hvor mange penge de får fra finanslovsmidlerne for 2020 til mere pædagogisk personale i landets daginstitutioner. Det er mere end ventet. Derfor bliver der lige nu ansat pædagoger i stor stil, så målet om minimumsnormeringer nås.

Pressemeddelelse fra Egedal Kommune

Egedal Kommune får 4 mio. kr. i tilskud til minimumsnormeringer fra finansloven. Det meldte Børne- og Undervisningsministeriet ud tirsdag. Det er én million kroner mere, end kommunen oprindeligt havde regnet med at få i forbindelse med indgåelsen af finansloven fra 2020. Kommunen lagde allerede 3 mio. kr. ud ved årsskiftet, for at rekruttere nyt pædagogisk personale. Den ekstra million bliver nu lagt oveni, så der er 4 mio. kr. til nye medarbejdere.

– Vi er allerede i gang med en rekrutteringskampagne, som vi satte i gang 1. januar. Der har været mange stillingsopslag ude og er det stadig. Vi har fået ansat en masse dygtige pædagoger og medhjælpere og det vil fortsætte. At vi nu har fået en ekstra million kroner, betyder blot at vi har råd til endnu flere medarbejdere. Vi skal hurtigst muligt nå ambitionen om at der er én voksen pr. 6 børnehavebørn og én voksen pr. 3 vuggestuebørn. Det kommer vi meget tæt på allerede i år, siger borgmester Karsten Søndergaard.

De 4 mio. kr., der tilføres direkte til daginstitutionerne i kommunen, svarer til at kommunen ansætter godt 10 ekstra fuldtids pædagoger alene i 2020. Samtidig er personale på nedsat tid blevet tilbudt flere timer. Men der er stor efterspørgsel også fra nabokommuner der også leder efter kvalificeret pædagogisk personale.

– Nu satser vi på børnene. Forældre, personale og ikke mindst børnene skal føle sig trygge i hverdagen. Det skal være slut med, at personalet i længere perioder, er alene med op til ti børn. Når forældrene afleverer og henter deres børn, skal de opleve, at der er tid nok og de skal have ro i maven. Det skal flere hænder være med til. Derfor går vi ud og fortæller potentielle ansøgere, hvorfor de skal arbejde i Egedal Kommune. Vi har attraktive boligpriser, en historisk dejlig natur og inden længe altså også minimumsnormeringer. Det vil vi gerne kommunikere, så dygtigt pædagogisk personale ser vores vej, siger formand for Familieudvalget Carina Buurskov.

Vuggestuer får minimumsnormeringer

Pengene fra finansloven til minimumsnormeringer betyder, at Egedal får minimumsnormeringer i vuggestuerne allerede i år, mens børnehaverne som vist i grafikken forneden, er meget tæt på. Når der tilføres penge giver det også kommunerne mulighed forfor at ændre på forældrebetalingen på dagtilbudsområdet, som højst må udgøre 25 procent af de samlede udgifter. Dette vil dog kræve en særskilt beslutning i Egedal byråd til april.

– Vi har ikke for vane at justere på forældrebetalingen i løbet af et budgetår, og jeg har meget svært ved at forestille mig, at der kan opnås politisk enighed om det. Det der glæder mig, og er helt afgørende for mig er, at vi forbedrer normeringerne markant og styrker kvaliteten i vores dagtilbud, med de penge vi har fået tildelt. Derfor er jeg også glad for, at vi allerede i budgetaftalen aftalte at pengene fra finansloven, ville gå ubeskåret til minimumsnormeringer, siger Karsten Søndergaard.

Kontakt:

Presseansvarlig Rasmus Øhlenschlæger tlf.: 72596203 email: raoh@egekom.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/egedal-kommune-er-snublende-taet-pa-minimumsnormeringer?releaseId=13588557

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu