ANNONCE

PRM / Egedal styrker udelivet med flyverdragter til alle pædagoger

3. december 2020 14:15 | Af: Ritzau Info
 

Udelivet i institutioner og SFO er blomstret op under corona-krisen. Det er værd at holde fast i og kræver, at også de voksne kan holde varmen. Derfor går Egedal nu foran som kommune og sørger for flyverdragter til alle faste pædagoger og medhjælpere for at understøtte det gode udeliv i hverdagen.

Pressemeddelelse fra Egedal Kommune

Med COVID19 har udeaktiviteterne i SFO og dagtilbud fået et stort boost, og det er en erfaring over hele landet, at flere timer i frisk luft er et plus for børnenes trivsel. De mange udeaktiviteter kan dog være en kold fornøjelse for de voksne, som alt andet lige bevæger sig mindre end børnene, og derfor leverer Egedal Kommune nu flyverdragter til alt pædagogisk personale for at styrke både komfort og det pædagogiske arbejde:

– Vi ser mange positive effekter af det voksende udeliv for Egedals børn, og det vil vi rigtig gerne holde fast i. Med en god flyverdragt bliver det nemmere for medarbejderne at sidde i en våd sandkasse eller gå på opdagelse med børnene i en mudret skov, forklarer centerchef for Skole og Dagtilbud Lone Kvist.

695 flyverdragter imødekommer et stort ønske

I Egedal har SFO-pædagog og tillidsrepræsentant Pia Posborg i efteråret via BUPL rejst ønsket om varmt udetøj til det pædagogiske personale for bedre at kunne imødekomme corona-tiltaget om at være mest muligt udenfor. Det ønske imødekommer kommunen nu med i alt 695 indkøbte flyverdragter.

– Både som tillidsrepræsentant og som medarbejder er jeg super glad for, at Egedal Kommune som arbejdsgiver lytter til vores efterspørgsel på varmt udetøj. Det kommer både medarbejdere og børn til gode, siger Pia Posborg.

– Vi har fokus på kvalitet i hverdagen både for børnene og for vores pædagogiske personale og på, at naturen skal bruges i hverdagen, og her giver varmt udetøj til personalet rigtig god mening, forklarer Lone Kvist.

‘Vildt behagelige’ at have på

I løbet af november får alle Egedals dagtilbud og SFO’er leveret flyverdragter i selvvalgte størrelser. De første tilbagemeldinger lyder på, at flyverdragterne giver stor bevægelsesfrihed og er ‘vildt behagelige’ at have på.

Fakta

  • I alt 695 flyverdragter leveres til alle faste pædagogiske medarbejdere
  • Der er lagt vægt på komfort, pasform og et udvalg af forskellige størrelser
  • Flyverdragterne er leveret af Specialbutikken, som kommunen arbejder på at få en fast aftale med

For mere information kontakt Egedal Kommunes pressetelefon på: 72596203

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/egedal-styrker-udelivet-med-flyverdragter-til-alle-paedagoger?releaseId=13605419

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu