ANNONCE

PRM / EjendomDanmark: Gode klimatakter i byggeriets anbefalinger

16. marts 2020 15:22 | Af: Ritzau Info
 

EjendomDanmark er enig i en lang række af de klimaforslag, som byggeriet i dag har afleveret til regeringen. Ejendomsbranchen er på vej med yderligere forslag.

Pressemeddelelse fra EjendomDanmark

Flere energirenoveringer og bedre drift af den eksisterende ejendomsmasse. Det er nogle af anbefalingerne fra byggeriets klimapartnerskab, og det er tanker, man byder velkommen i EjendomDanmark – ejendomsbranchens erhvervsorganisation.

“Byggeriets klimaanbefalinger flugter med både fagkundskaben og vores erfaringer. Og klimapartnerskabets anbefalinger udgør et solidt grundlag for det videre arbejde,” siger fra adm. direktør i EjendomDanmark Jannick Nytoft.

Byggeriets klimapartnerskab peger bl.a. på indførelse af grønne elementer i ejendomsbeskatningen, en grønnere bolig/job-ordning og et bedre energimærke, der kan anvendes mere proaktivt. Det er en tanker, som vækker genklang i ejendomsbranchen, hvor man jo i høj grad skal foretage mange af de investeringsbeslutninger, som skal realisere klimapotentialet.

“I bygge- og anlægssektoren har man gjort sig nogle interessante tanker. Senere på foråret præsenterer vi selv et katalog af forslag, der skal styrke incitamenterne til grønne investeringer i ejendomsbranchen – de investeringer, som byggeriet selv peger på, er nødvendige. For den grønne omstilling skal også ske i de danske udlejningsejendomme – ikke kun privatejede boliger og offentlige bygninger. Vi skal have alle med,” forklarer Jannick Nytoft.

Vigtigt også at have øje for bygningsdriften

I byggeriets klimaanbefalinger har man et helt afsnit om bedre energidrift af eksisterende ejendomme. Det er vigtigt, at byggeriet har blik for denne udfordring.

“Mange af de bygninger, vi har i dag, står der også om 50 år, og mange ældre bygninger lader sig kun energiforbedre til et vist punkt. Derudover skal vi huske, at en energirenovering ikke hjælper meget, hvis vi bare skruer så meget op for varmen bagefter, at hele energibesparelsen bliver spise. Derfor er det kun glædeligt, at man i byggeriet har åbnet diskussionen om, hvordan vi sikrer en mere effektiv bygningsdrift,” siger Jannick Nytoft.

Det videre arbejde: Find barriererne for den grønne omstilling og nedbryd dem!

I EjendomDanmark peger man på, at der er en del økonomiske barrierer og juridiske snubletråde, der holder de grønne investeringer i ejendomme tilbage. Og det er barrierer og snubletråde, som man i byggeriet naturligt nok ikke har det store blik for.

“Hvis vi skal realisere de potentialer, som byggeriet peger på, bliver vi nødt til at kigge på, hvordan vi gør det nemmere og mere fordelagtigt at være grøn. Vi kan sagtens stille højere krav – men vi skal også gøre det muligt at leve op til de krav,” siger Jannick Nytoft.

Du finder rapporten fra byggeriets klimapartnerskab her

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ejendomdanmark-gode-klimatakter-i-byggeriets-anbefalinger?releaseId=13590062

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu