ANNONCE

PRM / Ekstra overnatningspladser til hjemløse i København

2. april 2020 12:34 | Af: Ritzau Info
 

Takket være en donation fra Novo Nordisk Fonden kan Blå Kors udvide antallet af hjemløsepladser i København. Dermed mindskes smitterisikoen for en meget udsat gruppe.

Pressemeddelelse fra Blå Kors Danmark

De hjemløse er en ekstra udsat gruppe i denne tid, hvor herberger, væresteder og varmestuer har nedsat kapacitet på grund af Covid-19. Men takket være en donation fra Novo Nordisk Fonden kan Blå Kors nu øge kapaciteten fra de nuværende 40 hjemløsepladser til 65 pladser på det midlertidige nødherberg på et lokalt hostel på Nørrebro.

Samtidig udvides åbningstiden med en ekstra måned, så det også gælder hele maj, hvor der ellers ville være lukket ned.

De hjemløse er ekstra udsatte i forhold til Covid-19, da mange i forvejen har et svækket immunforsvar. Derfor har det stor betydning, at der nu bliver mulighed for at udvide antallet af hjemløsepladser.

Det forklarer Sofie Weinreich Engell, der er leder af Blå Kors’ nødherberg i København, Gracekbh.

“Det har rigtig stor betydning. På nødherberget får de mulighed for overnatning, mad og vask og får også mulighed for at blive tilset af sundhedspersonale. På den måde mindskes smitterisikoen for en meget udsat gruppe,” siger hun.

På nødherberget er der desuden mulighed for at lave karantænepladser, hvis nogle udviser symptomer på Covid-19.

Christian Bjerre, der er generalsekretær i Blå Kors Danmark, glæder sig over, at der midt i de nuværende udfordringer er mange, der byder ind med hjælp.

“Midt i en meget svær tid, må jeg sige, at det er rigtig godt at mærke, hvordan både politikere og private fonde giver os mulighed for at hjælpe nogle af de mennesker, som vi ellers ville have svært ved at hjælpe – og som ovenikøbet lige nu har ekstra meget behov for hjælp,” siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ekstra-overnatningspladser-til-hjemlose-i-kobenhavn?releaseId=13591242

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu