ANNONCE

PRM / Ekstra sommertilbud på vej til børn og unge i Furesø

1. juli 2020 15:21 | Af: Ritzau Info
 

Furesøs børn og unge vil møde flere sommerferietilbud på grund af Folketingets sommerpakke. Furesøs foreninger, kulturinstitutioner og FFO’er får midler til at lave aktiviteter. Der kommer fx streetsport hver dag i Farum Midtpunkt, flere pladser og nyoprettede hold på mange af årets populære sommerferieaktiviteter og mere sjov i FFO’erme.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Folketinget har afsat 200 millioner kroner til sommeraktiviteter til børn og unge mellem 6 og 17 år. Midlerne er afsat særligt med tanke på generel øget aktivitet for at gøre sommeren sjovere. Samtidig er der et kriminalpræventivt sigte med flere tilbud til udsatte børn og unge samt aktiviteter med et fokus på faglig læring. Furesø Kommunes andel af disse midler udgør 1,7 mio. kr.

Flere institutioner som Galaksen, Ungdomsskolen og Furesø Boligselskab arbejder lige nu på at sammensætte et stærkt program. Forældre og børn kan gå ind på furesoe.dk/sommerferieaktiviteter og få et overblik og tilmelde sig aktiviteter.

Alle mellem 6-17 år kan for eksempel gratis spille fodbold, streetbasket, lege på klatrevæg, køre på løbehjul eller skateboard på multilegepladsen og kunststofbanen i Farum Midtpunkt alle hverdage fra klokken 13-17 fra uge 27-32. Skovhuset Kunst og Natur i Værløse tilbyder også gratis kunstneriske forløb for børn og unge. Information og link til Skovhusets hjemmeside kan findes på furesoe.dk/sommerferieaktiviteter.

Sommeren bliver ekstra sjov i FFO’erne

FFO’erne har fået midler til at give børnene en masse ekstra oplevelser i sommerferien. Alle FFO’er kan booke badmintontrænere, hoppeborge, tage på ekstra ture, prioritere ekstra voksne til mere nærvær og fordybelse eller andre sjove ting.

“Det bliver en skøn sommer for vores unger. De ekstra midler betyder, at vi har tænkt os at sørge for ekstra voksne, som vil lave sjove lege- og læringsaktiviteter og have tid til nærvær med børnene. Jeg forventer ekstra mange glade grin i år, siger Martin D. A. Nielsen, der leder af Lille Værløse FFO.

Furesø Kommune har også sat midler af til en god skolestart på udvalgte skoler. Her vil midlerne blive givet til gode opstartsforløb for udvalgte årgange mv.

Hjælp til udsatte børn og unge

Furesø Fritidsvejledning har mulighed for at yde hjælp til tilmelding. Den kan også yde økonomisk støtte til udsatte og sårbare familier, hvis børn gerne vil meldes til sommerferieaktiviteter, DBU fodboldcamp, DGIs sommerhold eller til en lokal forening, der afvikler sin egen træningslejr. Familier, der ønsker at få støtte, kan kontakte Furesø Fritidsvejledning på mailen sommerferieaktiviteter@furesoe.dk.

Fakta

  • Furesø Kommune har fået 1,7 mio. kr. tildelt som del af Folketingets sommerpakke. Midlerne er delt mellem skoleområdet og kultur- og fritidsområdet.
  • Forældre, som er interesserede i at melde deres børn og unge til aktiviteter, kan på furesoe.dk/sommerferieaktiviteter følge med i, hvilke tilbud, der lægges op. Det vil fremgå under de enkelte tilbud, om man skal tilmelde sig, og om man skal betale for tilbuddet.
  • Sårbare familier kan få hjælp til tilmelding og økonomisk støtte gennem Furesø Fritidsvejledning hele sommeren.

Kontakt:

Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

Per Christensen, centerchef for Furesøs skoler, tlf. 7216 5800
Josefine Needham Andersen, fritidsvejleder og -konsulent, tlf. 7216 4242
Martin D.A Nielsen, FFO-leder, tlf. 7216 4647

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ekstra-sommertilbud-pa-vej-til-born-og-unge-i-fureso?releaseId=13596350

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu