ANNONCE

PRM / Elever fra Næstved dyster i naturfag og innovation i konkurrencen “LEGO Space Challenge”

5. marts 2020 13:12 | Af: Ritzau Info
 

Den 10., 11., og 12. marts udfordrer 650 elever fra 29 af kommunens 5. klasser hinanden i LEGO Space Challenge i Ny Ridehus i Næstved. Det er fjerde gang, Næstved Kommune arrangerer konkurrencen, som har til formål at styrke elevernes læring i naturfagene samt deres innovationskompetence.

Pressemeddelelse fra Næstved Kommune

Løs så mange robotmissioner på bane som muligt på 2,5 minut, Vær de bedste til at konstruere og forklare jeres egen raket og raketopsendelse, byg den bedste bil i LEGO.

Sådan lyder blot nogle af de udfordringer, som det rekordstore antal elever fra 5. klasserne i Næstved Kommune skal prøve kræfter med i LEGO Space Challenge tirsdag den 10. marts, onsdag den 11. marts og torsdag d. 12. marts i Ny Ridehus i Næstved.

Eleverne skal nemlig deltage i LEGO Space Challenge, hvor de skal dyste i programmering, konstruktion og dokumentation med det formål at styrke deres måde at arbejde med naturvidenskab og innovation.

Robotter, biler, film
Op til konkurrencen har eleverne arbejdet med at bygge og programmere små LEGO-robotter, de har konstrueret og bygget biler til matchrace, og de har lavet dokumentarfilm om konstruktion og opsendelse af deres egne raketter. Og eleverne er gået til opgaverne med stor entusiasme.

– Vi glæder os hvert år over at høre eleverne bruge svære fagudtryk, når de forklarer hvordan deres bil, robot eller raket virker. Vi møder elever, som har styr på tandhjulstørrelser, omdrejningstal og syre/base-forhold som noget af det mest naturlige i verden. Og de har også styr på deres proces, hvor de blandt andet viser, at de kan opstille og efterprøve hypoteser. Det er da meget godt gået i 5. klasse, lyder det fra Anne Bach Nielsen, som er pædagogisk konsulent i Næstved Kommune og en af arrangørerne af LEGO Space Challenge.

Eleverne skal dyste i de tre discipliner: programmering, konstruktion/mekanik og konstruktion/formidling. Det handler om at score flest point ved robotbordet, at køre hurtigst i matchrace og bygge den bedste bil til den ukendte udfordring samt at have lavet den bedste raketfilm og levere den bedste reportage på dagen.

Til konkurrencen skal eleverne desuden præsentere deres biler, robotter og raketter for dommerpanelet, som består af pædagogiske konsulenter fra Center for Dagtilbud og Skole samt naturfagslærere fra Ellebækskolen, Lille Næstved Skole og Kobberbakkeskolen.

LEGO Space Challenge finder sted i Ny Ridehus i Næstved, tirsdag den 10. marts, onsdag den 11. marts og torsdag d. 12. marts 2019, kl. 9.00 til ca. 15.45

Fakta
– De 650 elever er fordelt på 29 klasser, og i år deltager elever fra 5. klasse på Ellebækskolen afd. Kalbyris, Kobberbakkeskolen afd. Sct. Jørgen og afd. Sydby, Lille Næstved Skole afd. Sandved, afd. Herlufsholmvej og afd. Karrebækvej, Holmegaardskolen afd. Fensmark, Fladsåskolen afd. Korskilde og afd. Mogenstrup og Susåskolen afd. Glumsø, afd. Herlufmagle og afd. Holsted.

– Alle disciplinerne har fokus på elevernes arbejde med den naturvidenskabelige metode, og eleverne skal i deres præsentationer for dommerne gøre rede for, hvordan de har arbejdet. Blandt andet ved at fortælle om valg og fravalg i deres proces med robotter, bil og raket.

– Hver klasse er på forhånd inddelt i hold a ca. 12 elever. Hvert hold består af tre underhold, som får ansvaret for hver deres kategori. Kategorierne er:

1. programmering,
2. konstruktion/mekanik
3. konstruktion/formidling.

Der kåres en samlet vinder af hele LEGO Space Challenge pr. konkurrencedag. Vinderen er det hold, som har scoret flest point, når man lægger holdets point i alle underkategorierne sammen. Desuden kåres der vindere i seks underkategorier. To pr. hovedkategori.

Program for dagen
Velkomst kl. 09.00 og fælles åbning ved første runde robotkørsel. Herefter afvikles alle konkurrencer og præsentationer for dommere sideløbende hele dagen.

Kl. 11.10 – 11.30: Semifinale og finale Matchrace
Kl. 13.20 – 13.40: Semifinale Spacemissionen
Kl. 13.40 – 14.00: Semifinale og finale Matchrace Udfordring
Kl. 14.00 – 14.20: De bedste raketfilm (storskærm)
Kl. 14.25 – 14.40: Finale Spacemissionen
Kl. 14.40 – 15.15: De bedste journalistfilm fra dagen (storskærm)
kl. 15.15: Præmieoverrækkelse
kl. 15.45: Tak for i dag

Kontakt:

Anne Bach Nielsen, pædagogisk konsulent i Center for Dagtilbud og Skole, tlf. 6177 3343, mail: abani@naestved.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/elever-fra-naestved-dyster-i-naturfag-og-innovation-i-konkurrencen-lego-space-challenge?releaseId=13589404

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu