ANNONCE

PRM / Eliteforsker fjerner fejl i din browser og apps

27. februar 2020 13:04 | Af: Ritzau Info
 

Stort tillykke til professor i datalogi Anders Møller, fra Aarhus Universitet, som i dag bliver hædret af Undervisnings- og forskningsministeren som en af fem nyudnævnte eliteforskere. Anders Møller er den tredje datalog som modtager denne flotte titel, og bliver hædret for sit banebrydende arbejde inden for teoretisk datalogi med fokus på programmeringssprog og programanalyse.

Pressemeddelelse fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Hver dag går Anders Møller på arbejde og forsøger at gøre det umulige. Og det er heldigt for alle os andre. Han er nemlig en af verdens dygtigste inden for sit felt, og hans arbejde kan være med til forhindre fejl i computerprogrammer i vores webbrowsere og mobiltelefoner.

Professoren i datalogi er i dag blandt modtagerne af de fem EliteForsk-priser 2020, der bliver uddelt af undervisnings- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. Prisen skal skabe opmærksomhed om topforskningen i Danmark og bidrage til at synliggøre danske forskeres vigtige indsats i videnskabens tjeneste.

Anders Møller modtager prisen for sin banebrydende forskning inden for automatiseret programanalyse, specielt med anvendelse i Java-script programmer. Hans metoder gør det muligt at analysere og finde fejl i programmerne, inden de tages i brug. “Fejl i webbaseret software og apps til mobiltelefoner rammer millioner af brugere dagligt, og det har programanalyse potentialet til at afhjælpe,” forklarer Anders Møller.

Anders Møller bliver den tredje datalog som modtager eliteforsk-prisen. De to tidligere dataloger som er hædret er Lars Arge (2010) og Lars Birkedal (2015). Institut for datalogi på Aarhus Universitet kan derfor med stolthed sige at de huser alle danske eliteforskere inden for deres fagområde.

FAKTA om Anders Møller
Navn:
Anders Møller
Titel: Professor, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet
Uddannelse: kandidat og Ph.D. i datalogi fra Aarhus universitet
Fagområde: Datalogi med fokus på programmeringssprog og programanalyse
Kontaktoplysninger: amoeller@cs.au.dk eller 20309994
Fødested og bopæl: Født den 16. januar 1976 i Aarhus. Bor i dag i Hinnerup

FAKTA om EliteForsk-prisen
Siden 2007 har den danske uddannelses- og forskningsminister hvert år hædret fem af Danmarks mest fremragende forskere med en EliteForsk-pris. Priserne skal skabe opmærksomhed om topforskningen i Danmark og bidrage til at synliggøre danske forskeres vigtige indsats i videnskabens tjeneste.

Kontakt:

Professor Anders Møller: amoeller@cs.au.dk eller 20309994
Kommunikationsmedarbejder Sofia Rasmussen: sofia@cs.au.dk eller 24424345

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/eliteforsker-fjerner-fejl-i-din-browser-og-apps?releaseId=13588965

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu