ANNONCE

PRM / En million kræver handel med vilde dyr stoppet

17. november 2020 14:43 | Af: Ritzau Info
 

Handlen med vilde dyr bør stoppes, ifølge mere end en million underskrifter, som kræver, at verdens ledere skrider til handling, når de mødes denne weekend til G20-topmøde.

Pressemeddelelse fra World Animal Protection Danmark

Over 1 million mennesker verden over har bakket op om dyrebeskyttelsesorganisationen World Animal Protections underskriftsindsamling for at stoppe handlen med vilde dyr.

Underskrifterne er i dag blevet sendt til EU-kommissionen, der denne weekend deltager i G20-topmødet, hvor verdens største økonomier skal debattere verdens mest presserende udfordringer, herunder coronapandemien.

Alene i Danmark er der indsamlet 34.592 underskrifter, som Sanne Salomonsen, Silas Holst og flere andre kendte danskere har hjulpet med at bakke op om.

“COVID-19-pandemien er et resultat af den brutale måde, vi behandler og omgås vilde dyr på, og vi kan ikke længere ignorere den ødelæggende effekt, som den globale handel med vilde dyr har på vores sundhed. Vi er glade og stolte over, at så mange danskere støtter op om at få stoppet handlen med vilde dyr,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

Mink er også vilde dyr

Situationen med de danske mink og den muterede coronavirus i Danmark er, ifølge organisationen, et eksempel på, hvordan menneskets tætte omgang med vilde dyr kan have alvorlige konsekvenser både for verdenssundheden, økonomien og dyrevelfærden.

“Mange forbinder handel med vilde dyr, som noget, der foregår langt væk fra os i Danmark. Der er ingen tvivl om, at handlen med vilde dyr er et kæmpe problem i blandt andet Asien, men det foregår altså også lige her i vores egen andedam, hvor millioner af mink bliver holdt fanget i små bure, som på ingen måde kan leve op til deres naturlige forhold. Selvom minkproduktion sidestilles med landbruget, er og bliver minken et vildt dyr,” siger Gitte Buchhave.

World Animal Protection har som en del af C20, et officielt rådgivningsorgan for G20, allerede igennem længere tid arbejdet for at få sat handlen med vilde dyr på dagsordenen til topmødet.

Kontakt:

Pressechef Lisbeth Kjær Larsen tlf.: +45 26136935 email: lisbethkjaer@worldanimalprotection.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/en-million-kraever-handel-med-vilde-dyr-stoppet?releaseId=13604472

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu