PRM / En ny app til NemID gør det nemt og hurtigt at tjekke sine sundhedsoplysninger

29. maj 2018 08:00 | Af: Ritzau Info
 
Del:

Nu bliver det endnu hurtigere og nemmere at tjekke sin sygehusjournal, prøvesvar og vaccinationer via ny app til telefon og tablet.

Pressemeddelelse fra sundhed.dk

I 2017 har 1.500.000 borgere logget sig på sundhed.dk med nem-id nøglekortet. Her har de set og læst deres personlige sundhedsoplysninger som for eksempel journal fra sygehuset, svar på prøver fra laboratorier, oversigt over egne og børns vaccinationer og den receptpligtige medicin.

Fra i dag gør en ny app til NemID det endnu nemmere og hurtige at tjekke sine sundhedsoplysninger. Appen fungerer med en firecifret kode eller fingeraftrykgenkendelse og er et supplement til det eksisterende NemID nøgle-kort. Du kan altså fortsat benytte nøglekortet i pap, men med den nye app bliver NemID digitalt og vil ligge på din smartphone som en applikation.

Appen giver adgang til fx din netbank, til offentlige hjemmesider som borger.dk, sundhed.dk og private aktørers hjemmesider som f.eks. fagforening eller a-kasse.

Helt konkret skal du fremover blot swipe en godkendelse med din finger i stedet for at indtaste en NemID-kode, når du for eksempel vil logge på sundhed.dk.

Det er lige så sikkert at bruge nøgleappen som nøglekortet til login med NemID. Det er bankerne og Digitaliseringsstyrelsen, der har udviklet appen, som er gratis for brugerne.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/en-ny-app-til-nemid-gor-det-nemt-og-hurtigt-at-tjekke-sine-sundhedsoplysninger?releaseId=12921811

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu