PRM / Enig hovedbestyrelse i 3F anbefaler et ja til de indgåede forlig

3. maj 2018 11:41 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra 3F

Hovedbestyrelsen i Danmarks største fagforening, 3F, har besluttet, at de bakker op om de overenskomster, der blev forhandlet på plads i Forligsinstitutionen i sidste uge.

– Vi fik opfyldt vores to altafgørende krav: At sikre reallønsfremgang for alle vores medlemmer. Og at få en ordning, der garanter, at de offentlige lønninger følger de private. Det er et godt resultat, og jeg er glad for, at hovedbestyrelsen bakker massivt op, siger Ellen K. Lykkegård, der er formand for Den Offentlige Gruppe i 3F.

Det var en enig hovedbestyrelse, der torsdag gav deres opbakning til forligene. Udover den samlede stigning i lønrammen på 8,1 procent glæder 3F sig over, at der i overenskomsterne for første gang er åbnet for, at lavtlønnede medarbejdere skal have et særligt lønløft. Det er en vigtig principiel sejr for 3F, der netop organiserer mange lavtlønnede faggrupper, siger Lykkegård.

På kommunernes og regionernes område er der desuden sat penge af til at løfte kompetence- og uddannelsesniveauet, så flere ufaglærte kan blive faglærte. På det statslige område er der nu for første gang oprettet en egentlig fond, der skal finansiere kompetenceløft blandt de ansatte.

– Der er mange vigtige sejre for 3Fs medlemmer i overenskomsterne. Og det er i høj grad vores aktive medlemmers fortjeneste. Vi skylder en meget stor tak til de tusindvis af mennesker, der kæmpede sammen med os under forhandlingerne. Det folkelige pres rundt om i landet – og inde på pladsen foran forligsen – har gjort en enorm forskel i forhold til at kæmpe gode forlig hjem, siger Ellen K. Lykkegård.

I den kommende måned kan 3Fs offentligt ansatte medlemmer stemme. Afstemningen skal være afsluttet den 2. juni.

Kontakt:

For yderligere kommentarer, kontakt 3F’s pressetelefon 88 92 88 92.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/enig-hovedbestyrelse-i-3f-anbefaler-et-ja-til-de-indgaede-forlig?releaseId=12764808

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu