PRM / Eniig Varme søger kandidater til bestyrelsen

13. juni 2018 08:50 | Af: Ritzau Info
 

Fra den 10. til den 24. september 2018 afholder Eniig Varme valg til bestyrelsen. Det lokale fjernvarmeselskab skal bruge to nye bestyrelsesmedlemmer, valgt af varmeforbrugerne i Herning, og interesserede opfordres til at stille op som kandidat.

Pressemeddelelse fra Eniig

Nu får varmeforbrugerne i Herning mulighed for at få større indflydelse på deres fjernvarmeselskab. Eniig Varme afholder til efteråret forbrugervalg til bestyrelsen. De nye bestyrelsesmedlemmer skal være med til at bringe Eniig Varme ind i fremtiden og medvirke til, at det bliver endnu mere attraktivt af være fjernvarmekunde i Herning.

– Vi går en spændende tid i møde med stor politisk bevågenhed omkring fjernvarmesektoren, hvor vi i fællesskab skal bevare fokus på høj forsyningssikkerhed, attraktive priser og grøn omstilling. Det er en både stor og vigtig opgave for bestyrelsen i Eniig Varme at sikre en effektiv og omkostningsbevidst drift af selskabet, og vi håber at kunne tiltrække kandidater, som vil gøre en indsats for at gøre en forskel for fjernvarmen i Herning, fortæller Erling V. Klemmensen, som er chef i Eniig Varme.

Ved udgangen af 2017 overtog Eniig Herning Kommunes ejerandel på 34,4% af fjernvarmeselskabet, og de nye forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer skal således erstatte de to medlemmer, som var udpeget af Herning Kommune. Bestyrelsen i Eniig Varme kommer fremadrettet til at bestå af seks medlemmer – de to forbrugerrepræsentanter og fire medlemmer udpeget af Eniig. De nye bestyrelsesmedlemmer vælges for en periode, som løber indtil den ordinære generalforsamling i foråret 2021.

– En af opgaverne i bestyrelsen er at godkende fastsættelsen af det kommende års varmetariffer, og prisen på fjernvarmen har naturligvis stor betydning for vores kunder. I indeværende år har vi faktisk sat prisen ned med over 3.000 kr. årligt for en standardhusstand, hvilket placerer Eniig Varme i den billigste fjerdedel blandt landets fjernvarmeselskaber. Uden at gå på kompromis med den miljømæssige bæredygtighed i varmeproduktionen på Herningværket, hvor mere end 90 % af varmen produceres på biomasse, pointerer Erling V. Klemmensen.

Eniig er et af landets største andelsejede energiselskab med knap 400.000 andelshavere i Midt- og Nordjylland – og cirka 19.000 fjernvarmekunder i Herning-området. Eniig investerer årligt 35-40 millioner kr. i varmeforsyningen i Herning og har netop indgået en ny 15-årig aftale med Ørsted om levering af varme fra Herningværket. I foråret blev første spadestik taget til etablering af et røggaskølingsanlæg, der skal reducere brændselsforbruget med 20% og således gøre varmeproduktionen endnu mere effektiv og bæredygtig.

Alle interesserede kandidater skal registrere deres kandidatur senest den 4. juli og kan finde yderligere information om valget på eniig.dk/varmevalg.

For yderligere information
Erling V. Klemmensen, chef for Eniig Varme, tlf. 2032 5440

Kontakt:

Presseansvarlig Henrik Højlund tlf.: +45 41 78 08 17 email: hho@eniig.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/eniig-varme-soger-kandidater-til-bestyrelsen?releaseId=13052052

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu