ANNONCE

PRM / Er børnenes forsikring klar til skolestart?

6. august 2020 13:49 | Af: Ritzau Info
 

Sommerferien lakker mod enden, og det er igen tid til at pakke skoletasken, smøre madpakken – og lige huske at tjekke børnenes forsikring, inden det går løs i frikvarterne igen. Langt de fleste børn kommer til skade i forbindelse med leg i skolen eller i hjemmet, viser nye tal fra Topdanmark.

Pressemeddelelse fra Topdanmark A/S

Hvad end frikvarteret byder på boldspil, rutsjebaner eller fangeleg, når de danske skoleelever vender tilbage efter sommerferien, er det en god ide at have styr på podernes forsikring inden første skoledag.

“Langt de fleste børn kommer til skade, når de leger. De slår sig på kammeraterne, når de leger sammen eller snubler over bolden eller vandgeværet, som ligger og flyder på jorden”, siger Andreas Grønbæk, chef for personskade i Topdanmark.

Den nyeste statistik fra Topdanmark viser, at fald-/snubleskader og skader i forbindelse med leg er klart de to hyppigste årsager til ulykker hos børn – de to ting hænger ofte sammen, når det går galt. Skader i forbindelse med sport indtager tredjepladsen – med fodbold som den sportsgren, hvor flest kommer til skade.

Hvis skaden er sket
En børneulykkesforsikring sikrer barnet døgnet rundt både ved transport til og fra skole og ved leg på skolen eller sport i fritiden. Det betyder fx, at forsikringen dækker et par nye briller, hvis barnets briller går i stykker under leg eller ved tandskader, hvis barnet får mén som voksen, efter de er stoppet i skoletandplejen.

“Børn er ikke, som nogen tror, dækket på forældrenes ulykkesforsikring. Barnet skal have sin egen forsikring. Uden den kan det risikere at blive en dyr affære, hvis brillerne eller en fortand tager skade under leg,” siger Andreas Grønbæk, chef for personskade i Topdanmark.

Skolen dækker ikke
Selvom ulykken skulle ske på skolens område, er det ikke skolen, som har ansvaret. Siden 2012 har skoler og daginstitutioner kun været ansvarlige for at forsikre ulykker, som sker, hvis inventaret er misligholdt, eller hvis de ansatte ikke overholder deres tilsynspligt. Derfor skal barnet have sin egen forsikring.

_

De fem hyppigste årsager til skader hos børn

 • Fald- og snubleskader
 • Skader i forbindelse med leg
 • Sport (alle sportsgrene)
 • Slag/klemt af genstand
 • Cykelskader
 • Kilde: Topdanmark, tal fra 2019-2020
  Skadesanmeldelser, børn i alderen 2-17 år

  Kontakt:

  Presseansvarlig Simon Tolstrup Holmegaard tlf.: +45 29 99 30 69 email: sth@topdanmark.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/er-bornenes-forsikring-klar-til-skolestart?releaseId=13597590

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

  ANNONCE

  ANNONCE
  Del din kommentar
  Forsiden lige nu