ANNONCE

PRM / Er der råd til fodboldskole?

30. juni 2020 10:06 | Af: Ritzau Info
 

Fodboldskoler og spejderlejre koster penge, og en gruppe af landets udsatte børn risikerer, at der ikke er råd til fritidsaktiviteter i sommerferien. Heldigvis er der hjælp at hente hos BROEN i samarbejde med energiselskabet OK

Pressemeddelelse fra OK

BROEN er en forening, som hjælper børn i udsatte familier ind i foreningslivet ved at hjælpe med betaling af kontingenter og indkøb af udstyr. I år er der særlig fokus på aktiviteter i sommerferien efter forårets langvarige Corona-nedlukning af skoler og fritidsaktiviteter.

Derfor tilbyder BROENs lokalforeninger i samarbejde med blandt andre energiselskabet OK en pulje, som er øremærket støtte til særlige ferieaktiviteter for børn i økonomisk udsatte familier. Det drejer sig blandt andet om stævner, idrætsskoler, spejderlejre og lignende, som afvikles i skolernes ferie. Flere fonde og virksomheder bakker op, heriblandt OK, som donerer 30.000 kr. til feriepuljen.

“I OK vil vi gerne bakke op om BROENs arbejde, fordi de på frivillig basis yder en kæmpe indsats og hjælper udsatte børn ind i foreningslivet. Vi vil gerne være med til at skabe adgang til fritidstilbud til alle, som har lyst, så de kan blive en del af det stærke fællesskab, der kendetegner foreningslivet. Derfor er det ærgerligt, hvis man for eksempel går til fodbold til daglig, og så må vælge fodboldskolen fra på grund af en presset økonomi. Det går ud over fællesskabet og kammeratskabet for den enkelte, og kan vi gøre en lille forskel, så gør vi gerne det og håber, at flere vil gøre det samme,” siger CSR-ansvarlig i OK Steffen Toft Spiele.

Aktiviteter giver oplevelser

For BROEN Danmark er muligheden for at støtte udsatte børn og unges ferieaktiviteter et vigtigt tilbud, fortæller Peter Poulsen, som er formand for BROEN Danmark og frivillig i lokalforeningen BROEN Køge

“I de familier, som BROENs børn kommer fra, er der i forvejen få ressourcer. Støtten til aktiviteter i skolernes ferier er afgørende for, at disse børn kan få nogle gode oplevelser med andre børn i løbet af ferien. Derfor er donationen fra OK til BROENs feriepulje en stærk opbakning til, at vi kan hjælpe så mange udsatte børn som muligt til at kunne deltage i ferieaktiviteter, som de kan fortælle om, når de kommer tilbage i skolen efter ferien.”

Elmin kommer på fodboldskole
Et af de børn, som kan se frem til en aktiv sommerferie med støtte fra BROEN, er Elmin Asimovic, som spiller fodbold i FC Nakskov. Her er det BROENs lokalafdeling på Lolland, som hjælper Elmin til at kunne deltage i DBU’s fodboldskole i Nakskov. Det er fjerde gang, han skal på fodboldskole i ferien, og han glæder sig meget til at komme af sted igen.

‘”Jeg kan godt lide at spille fodbold, fordi det er sjovt, og fordi jeg er sammen med mine venner,” siger Elmin Asimovic.

“På fodboldskolen lærer jeg nye teknikker sammen med dem, jeg spiller i klub med. Det er også sjovt at lære nye at kende,” siger Elmin.

Det er ikke kun i klubben, at Elmin spiller fodbold. På den lokale multibane i området, hvor han bor, spiller han tit med sine venner. Elmin er 13 år og er blevet støttet til fodbold af BROEN Lolland siden 2016. Han kom i gang i klubben efter et fælles projekt mellem DIF, Sportsråd Lolland og BROEN Lolland i en boligforening for at inspirere børn derfra til at gå til idræt i lokale klubber.

Fakta:

I 2019 støttede BROEN Danmark 298 børn og unge til ferieaktiviteter. Det forventes, at antallet i år bliver højere. Mange af børnene gik i forvejen til fritidsaktivitet med støtte fra en af BROENs 31 lokalforeninger. I alt støttede BROEN 5.225 børn til en aktiv fritid sidste år.

Kontaktpersoner hos BROEN Danmark:

Henrik Nørgaard, foreningskonsulent, tlf. 22848576

Erik Haumann, sekretariatsleder, tlf. 28598010″

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/er-der-rad-til-fodboldskole?releaseId=13596204

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu