ANNONCE

PRM / Erfaren sikkerhedschef bliver direktør i EnergiCERT

24. juni 2020 15:58 | Af: Ritzau Info
 

Vice President og CISO i Norlys Søren Maigaard bliver EnergiCERTS direktør.

Pressemeddelelse fra Dansk Energi

Dansk Energi, Energinet og Dansk Fjernvarme stiftede i april 2020 på vegne af 500 energivirksomheder det fælles kompetencecenter for cyber- og informationssikkerhed EnergiCERT. Søren Maigaard, nuværende Vice President og CISO i Norlys, tiltræder 1. august som virksomhedens første direktør.

Søren Maigaard er 44 år sidder blandt andet i regeringens cybersikkerhedsråd og har tidligere været CISO i Semco Maritime (offshore energi og vind) og Novo Nordisk IT. Søren har en baggrund indenfor iværksætteri i både ind- og udland og er uddannet civilingeniør.

Søren Maigaard:

– Jeg har i de seneste år arbejdet for at skabe endnu mere samarbejde inden for sikkerhedsområdet blandt energivirksomhederne. Nu får jeg chancen for at bygge en organisation op, hvis primære opgave er at løfte sikkerheden på tværs af energibranchen. Det er en drøm, der går i opfyldelse at få denne mulighed.

Hos Dansk Energi glæder forsknings- og teknologidirektør Jørgen S. Christensen, der også er formand for EnergiCERT, sig over ansættelsen:

– I Søren Maigaard har vi fundet en rigtig stærk kombination af lang erfaring med IT-sikkerhed og erfaring med at starte virksomheder op. Det er vigtige kvalifikationer, når man som Søren bliver første mand ved roret. Første opgave bliver at tiltrække den nødvendige specialister til EnergiCERT’en, og det er jeg sikker på, Søren nok skal lykkes med.

Næstformand i Energinet Morten Gade Christensen peger på vigtigheden af at komme godt i vej med at øge cybersikkerheden i energibranchen:

– Jeg er glad for at det er lykkedes os at tiltrække en af branchens mest kompetente profiler, der med lang brancheerfaring, sikkerhedserfaring og ikke mindst et stort entreprenørgen kan hjælpe med at realisere et så vigtigt strategisk skridt for den samlede branche.

EnergiCERTs primære opgave bliver at fortsat øge IT-sikkerheden i energibranchen på tværs af flere energiarter i takt med angrebene bliver mere og mere sofistikerede. Derudover skal EnergiCERT samarbejde med Center for Cybersikkerhed og Energistyrelsen m.fl. for at skabe og validere information om relevante informationssikkerhedsforhold.

Vedhæftede billeder er til fri afbenyttelse. Fra venstre ses Jørgen S. Christensen (Dansk Energi), Søren Maigaard (kommende direktør i EnergiCERT) og Morten Gade (Energinet).

Kontakt:

KONTAKT:

Jørgen S. Christensen
tlf. 20907780

Inger Schroll-Fleischer, presserådgiver i Dansk Energi
tlf. 22650919

Morten Gade Christensen
tlf. 23338850

Søren Maigaard
tlf. 40636343

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/erfaren-sikkerhedschef-bliver-direktor-i-energicert?releaseId=13595922

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu