ANNONCE

PRM / Erhvervsministeren underskriver erklæring med EU’s digitale frontløbere

22. juni 2020 12:46 | Af: Ritzau Info
 

Erhvervsminister Simon Kollerup er i dag vært for et møde blandt EU’s mest digitale lande. Sammen har de netop underskrevet en erklæring, der skal sørge for et mere udbredt og samtidig ansvarligt brug af kunstig intelligens.

Pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet

EU’s mest digitale lande er netop blevet enige om at underskrive en erklæring, der skal sørge for, at kunstig intelligens bliver brugt ansvarligt på europæisk plan.

Det sker efter et møde i en kreds af EU’s mest digitale lande, som kaldes D9, hvor erhvervsminister Simon Kollerup i dag var vært.

“Corona-krisen har for alvor sat en tyk streg under det enorme potentiale, der er ved at bruge kunstig intelligens. Det giver os mulighed for at gøre mange ting på en klogere og mere effektiv måde f.eks. forskning i behandlinger af COVID-19 og på længere sigt, når virksomhederne skal omstille sig efter krisetider. Men det er vigtigt, at det gøres på en ansvarlig måde, så vi som forbrugere kan stole på, at deres data ikke bliver misbrugt. Derfor er jeg glad for, at vi i dag har underskrevet en erklæring om, og at vi fremover kommer til at samarbejde om at fremme netop det,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Ud over ministerens kolleger var der også deltagelse fra erhvervslivet, som gav input til, hvordan Europa skal stille sig ift. kunstig intelligens.

Her var der indlæg fra Iværksætterforeningen, Google og danske Corti, som med hjælp fra kunstig intelligens kan opdage hjertestop i opkald til de danske alarmcentraler.

Det næste møde i D9+ afholdes til efteråret i Finland.

Kontakt:

Presserådgiver Caroline Gerd Frandsen tlf.: 91399407 email: cagefr@em.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/erhvervsministeren-underskriver-erklaering-med-eus-digitale-frontlobere?releaseId=13595747

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu