PRM / Erhvervsskolerne skal være unges sikre valg

13. september 2018 10:33 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra Lederne

Rigtigt set af regeringen at styrke iværksætteri som en del af erhvervsuddannelserne, lyder det fra Lederne

Regeringen har taget et vigtigt skridt med dagens udspil om at styrke erhvervsuddannelserne med knap to mia. kr. over de næste fire år. Formålet er at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Det er helt nødvendigt, hvis vi i fremtiden skal have faglærte nok til de stillinger, virksomhederne slår op, lyder det fra Thomas Christensen uddannelseschef hos Lederne.

– Vi ser gerne, at erhvervsskolerne bliver opfattet som de unges sikre valg – et image, som gymnasierne i dag har hos mange unge og deres forældre. Man skal huske, at en erhvervsuddannelse åbner mulighed for både at blive faglært og stå med gode jobmuligheder, og for at læse videre, siger Thomas Christensen.

Lederne offentliggjorde i juni en række forslag til at løfte erhvervsuddannelserne. Et af forslagene er at indarbejde iværksætteri og virksomhedsstart i pensum.

– Det forslag er vi glade for, at regeringen har lyttet til. En stor del af de unge drømmer om at starte egen virksomhed. Hvis de vil forfølge den drøm, er det også nødvendigt at have viden om ledelse. Det mangler vi i regeringens udspil, siger Thomas Christensen.

Lige som regeringen ser Lederne et behov for, at de enkelte kommuner får større fokus på de unges uddannelsesvalg og forpligtes til at udarbejde lokale måltal for søgning til de enkelte ungdomsuddannelse.

– Det er vigtigt, at alle tager del i at styrke tilgangen til erhvervsuddannelserne og til at give de unge et bedre overblik over uddannelsesmulighederne, siger Thomas Christensen.

Kontaktoplysninger:

Thomas Christensen
Uddannelseschef
Lederne
Telefon: 24282480
E-mail: tch@lederne.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/prm-erhvervsskolerne-skal-vaere-unges-sikre-valg?releaseId=13548927

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu