ANNONCE

PRM / Esbjerg Kommune jagter den grønne førertrøje

19. november 2020 06:58 | Af: Ritzau Info
 

Med optagelsen i DK2020 er Esbjerg Kommune klar til at lave en ambitiøs klimahandlingsplan med fokus på at reducere udledning af CO2. Kommunen vil allerede inden 2030 være CO2 neutral, selvom det fælles mål sigter på 2050.

Pressemeddelelse fra Esbjerg Kommune

I dag blev det offentliggjort, at Esbjerg Kommune er blandt de 46 kommuner, som har søgt om og er blevet gjort til en del af DK2020. Det er et klimapartnerskab, hvor kommunerne skal udvikle klimahandlingsplaner, der lever op til Paris-aftalen.

Ambitiøst klimamål

Målet for kommunerne er at være netto nul-udledende af drivhusgasser inden 2050. Derfor skal hver kommune kigge på de væsentligste CO2 kilder og hvilke tiltag, der kan sættes i værk for at reducere udledningen. Endnu inden arbejdet går i gang, har man i Esbjerg Kommune besluttet at sætte barren endnu højere. Her lyder ambitionen, at kommunen skal være CO2 neutral allerede i 2030.

“I Esbjerg Kommune har vi forpligtiget os til at ville den grønne omstilling, men vi vil ikke bare være en del af den udvikling, vi vil drive den og forme den ved at gå forrest i implementeringen af bæredygtige løsninger, som giver mening for vores borgere og virksomheder”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I arbejdstøjet

Han peger på, at klimaambitionerne også skinner igennem i det seneste budget, hvor der blev sat penge af til at undersøge, hvordan lade-infrastrukturen i kommunen kan udbygges, så alle elbiler er sikret den nødvendige opladning. I samme ombæring besluttede Esbjerg Byråd også, at en halv million kroner skal understøtte arbejdet med den grønne omstilling, mens to stillinger i et nyt klimasekretariat oprettes.

Sekretariat begynder snart at arbejde målrettet med kommunens klimaindsatser, og hertil søger Esbjerg Kommune lige nu to nye medarbejdere. Den ene stilling er dedikeret til DK2020 samarbejdet, mens en ny klimakoordinator skal være tovholder på udvalgte klima- og energiprojekter.

Fælles fodslag om klimaet

Esbjerg Kommunes tilgang til flere grønne initiativer bygger på samarbejde. Udover at være en del af DK2020, så har Esbjerg Kommune indgået en klimasamarbejdsaftale, som sætter fokus på klimavenlig transport. En ny samarbejdskonstellation i form af en klimapartnerskabsaftale med Esbjerg Havn og DIN Forsyning har også set dagens lys.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen løfter sløret for, at det næste initiativ også handler om samarbejde.

“Esbjerg Kommune kan ikke gøre dette på egen hånd. Vi har brug for, at borgere og virksomheder bliver en del af klimaindsatsen. Over 1.000 virksomheder får en invitation til at deltage i et webinar i begyndelsen af december. Her skal vi tale om, hvordan et grønt vækstfokus kan komme virksomhederne til gode. Kommunen er klar på flere partnerskaber, hvor virksomhederne har mulighed for at skabe grøn forretningsudvikling”, siger han.

Satsningen på en klar grøn profilering skal gerne vække genklang hos erhvervslivet og være med til at tiltrække nye virksomheder, som har dette fokus.


Om DK2020

DK2020 er et klimapartnerskab mellem kommuner og regioner, der skal sætte yderligere fart på den grønne omstilling i hele Danmark.

Alle landets kommuner har frem til 21. oktober kunne søge om at blive en del af ‘DK2020 – Klimaplaner for hele Danmark’. 46 kommuner har ansøgt om at være en del af den første runde, hvor de nu skal i gang med at udvikle en lokal klimahandlingsplan. Se mere: https://realdania.dk/projekter/dk2020

Kontakt:

Borgmester Jesper Frost Rasmussen, mail jesra@esbjergkommune.dk eller telefon 27 24 18 00.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/esbjerg-kommune-jagter-den-gronne-forertroje?releaseId=13604632

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu