ANNONCE

PRM / Esbjerg Kommune jagter den grønne førertrøje

19. november 2020 06:58 | Af: Ritzau Info
 

Med optagelsen i DK2020 er Esbjerg Kommune klar til at lave en ambitiøs klimahandlingsplan med fokus på at reducere udledning af CO2. Kommunen vil allerede inden 2030 være CO2 neutral, selvom det fælles mål sigter på 2050.

Pressemeddelelse fra Esbjerg Kommune

I dag blev det offentliggjort, at Esbjerg Kommune er blandt de 46 kommuner, som har søgt om og er blevet gjort til en del af DK2020. Det er et klimapartnerskab, hvor kommunerne skal udvikle klimahandlingsplaner, der lever op til Paris-aftalen.

Ambitiøst klimamål

Målet for kommunerne er at være netto nul-udledende af drivhusgasser inden 2050. Derfor skal hver kommune kigge på de væsentligste CO2 kilder og hvilke tiltag, der kan sættes i værk for at reducere udledningen. Endnu inden arbejdet går i gang, har man i Esbjerg Kommune besluttet at sætte barren endnu højere. Her lyder ambitionen, at kommunen skal være CO2 neutral allerede i 2030.

“I Esbjerg Kommune har vi forpligtiget os til at ville den grønne omstilling, men vi vil ikke bare være en del af den udvikling, vi vil drive den og forme den ved at gå forrest i implementeringen af bæredygtige løsninger, som giver mening for vores borgere og virksomheder”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I arbejdstøjet

Han peger på, at klimaambitionerne også skinner igennem i det seneste budget, hvor der blev sat penge af til at undersøge, hvordan lade-infrastrukturen i kommunen kan udbygges, så alle elbiler er sikret den nødvendige opladning. I samme ombæring besluttede Esbjerg Byråd også, at en halv million kroner skal understøtte arbejdet med den grønne omstilling, mens to stillinger i et nyt klimasekretariat oprettes.

Sekretariat begynder snart at arbejde målrettet med kommunens klimaindsatser, og hertil søger Esbjerg Kommune lige nu to nye medarbejdere. Den ene stilling er dedikeret til DK2020 samarbejdet, mens en ny klimakoordinator skal være tovholder på udvalgte klima- og energiprojekter.

Fælles fodslag om klimaet

Esbjerg Kommunes tilgang til flere grønne initiativer bygger på samarbejde. Udover at være en del af DK2020, så har Esbjerg Kommune indgået en klimasamarbejdsaftale, som sætter fokus på klimavenlig transport. En ny samarbejdskonstellation i form af en klimapartnerskabsaftale med Esbjerg Havn og DIN Forsyning har også set dagens lys.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen løfter sløret for, at det næste initiativ også handler om samarbejde.

“Esbjerg Kommune kan ikke gøre dette på egen hånd. Vi har brug for, at borgere og virksomheder bliver en del af klimaindsatsen. Over 1.000 virksomheder får en invitation til at deltage i et webinar i begyndelsen af december. Her skal vi tale om, hvordan et grønt vækstfokus kan komme virksomhederne til gode. Kommunen er klar på flere partnerskaber, hvor virksomhederne har mulighed for at skabe grøn forretningsudvikling”, siger han.

Satsningen på en klar grøn profilering skal gerne vække genklang hos erhvervslivet og være med til at tiltrække nye virksomheder, som har dette fokus.


Om DK2020

DK2020 er et klimapartnerskab mellem kommuner og regioner, der skal sætte yderligere fart på den grønne omstilling i hele Danmark.

Alle landets kommuner har frem til 21. oktober kunne søge om at blive en del af ‘DK2020 – Klimaplaner for hele Danmark’. 46 kommuner har ansøgt om at være en del af den første runde, hvor de nu skal i gang med at udvikle en lokal klimahandlingsplan. Se mere: https://realdania.dk/projekter/dk2020

Kontakt:

Borgmester Jesper Frost Rasmussen, mail jesra@esbjergkommune.dk eller telefon 27 24 18 00.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/esbjerg-kommune-jagter-den-gronne-forertroje?releaseId=13604632

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu