ANNONCE

PRM / Et monumentalt værk er ført til ende

8. oktober 2020 15:42 | Af: Ritzau Info
 

Jan Guillou afslutter sin serie – Det Store Århundrede – med romanen “Enden på historien”, der udkommer i morgen, den 9. oktober.

Pressemeddelelse fra Modtryk

I et halvt århundrede har Jan Guillou været aktiv som forfatter og journalist. Han har fængslet, engageret og underholdt, og hans betydning for svensk litteratur og samtidsdebat i hele Norden er betydelig.

Nu udkommer Enden på historien, tiende og sidste bind i Jan Guillous romanserie om 1900-tallet Det Store Århundrede. Dermed er endnu en byggesten lagt i et stort forfatterskab.
Som Victor Malm fra Expressen skriver i sin anmeldelse af Enden på historien: “Hans roman-serie er en slags politik for folket, en hel, næsten total måde at se på verden og bedømme den på. Kommunikation, ideologi, underholdning; litteratur, der nægter at være fin, “fin og fransk”, for at bruge Guillous egen terminologi, men uden at ofre ambition og prætention. Og netop derfor bliver “Det store århundrede” en væsentlig og markant tilføjelse til svensk litteratur.”

Romanen Ondskaben fra 1981 har fået klassikerstatus og læses stadig i skolerne i både Danmark, Norge og Sverige. Det var også i 1980’erne, at Guillou begyndte at skrive bøgerne om efterretningsofficeren Carl Hamilton. Det tiende og afsluttende bind i Hamilton-serien kom i 1995, og derefter fulgte de fire romaner om tempelridderen Arn Magnusson.
Og nu sætter Jan Guillou så punktum for sin seneste romanserie, Det store århundrede, hvor han årti efter årti skildrer 1900-tallet ud fra familien Lauritzens historie. Med Enden på historien er et monumentalt bogprojekt er ført til ende.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/et-monumentalt-vaerk-er-fort-til-ende?releaseId=13601773

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu