ANNONCE

PRM / Et sædvanligt flot resultat i en usædvanlig tid

21. oktober 2020 11:12 | Af: Ritzau Info
 

Alle landets kommuner har nu lagt budget for 2021, og endnu engang ser det ud til, at kommunerne leverer et resultat, der med en snæver margin rammer inden for de aftalte rammer med regeringen. Og det til trods for et meget usædvanligt år.

Pressemeddelelse fra KL

Kommunernes budgetter for 2021 er på plads. De endelige tal for service og anlæg er endnu ikke opgjort, men de foreløbige indberetninger til KL viser, at kommunerne samlet set holder sig inden for de økonomiske rammer, der er aftalt med regeringen.

“Da vi startede budgetlægningsprocessen i år, lå vi meget langt fra skiven. Men endnu engang har det kommunale sammenhold stået sin prøve. Vi er ikke bare kommet i mål med 98 selvstændige budgetter, vi er også kommet i mål på de overordnede rammer. Det skyldes ikke mindst en benhård indsats fra landets borgmestre og kommunalpolitikere. Også selvom tiderne er helt usædvanlige,” siger KL’s formand Jacob Bundsgaard og fortsætter:

“Man kan fristes til at kalde det et sædvanligt resultat i en usædvanlig tid. Sædvanligt fordi vi vanen tro leverer helt ned på en margin, der er så snæver, at man skal have en af de helt dyre skydelærere i brug for at finde afvigelsen. Men usædvanligt fordi intet i den tid, vi lever i lige nu, holder sig inden for ‘plejer” og ‘vanetænkningen’.”

Selvom budgetterne først gælder for 2021, har den nuværende situation med corona nemlig påvirket hele budgetlægningen, mener KL-formanden.

“Det sidste halve år har vi måtte tænke helt ud af boksen i forhold til måden, vi driver vores skoler, vores dagtilbud, vores ældrepleje og sociale tilbud, vores arbejdspladser – ja helt ned til vores kantineordninger. Vi har skulle samarbejde på nye måder – med hinanden, med borgerne, virksomheder og andre offentlige myndigheder. Det har vi lært rigtig meget af, som vi skal tage med videre. Samtidig er det svært at spå om fremtidsudsigterne for dansk økonomi og dermed også de rammer, vi har til at give og udvikle velfærden. Alt det har præget vores drøftelser i budgetforhandlingerne.”

Ualmindeligt svært på skatten

På skattesiden tegner det samlet set til en mindre stigning.

“2020 har ikke kun budt på en pandemi, vi fik også en udligningsreform og nogle meget fastlagte rammer for skatten i 2021. Selvom kommunerne gennem benhårdt arbejde har reduceret udfordringen ift. udgangspunktet, da budgetlægningen startede, så er vi ikke helt kommet i mål samlet set her,” siger Jacob Bundsgaard.

De endelige budgettal for 2021 for kommunernes service- og anlægsudgifter offentliggøres af Danmarks Statistik til januar.

Kontakt:

KL’s pressevagt tlf.: 33703333

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/et-saedvanligt-flot-resultat-i-en-usaedvanlig-tid?releaseId=13602736

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu