ANNONCE

PRM / Et usædvanligt år påvirker Verdo’s resultat

18. juni 2020 20:31 | Af: Ritzau Info
 

2019 blev et helt ekstraordinært år for Verdo, hvilket præger årsresultatet. Koncernens omsætning blev 2,6 mia. DKK (2,4 mia. DKK i 2018), driftsresultatet (EBITDA) 99 mio. DKK (261 mio. DKK i 2018) og resultat efter skat -268 mio. DKK (85 mio. DKK i 2018). Resultatet anses for at være utilfredsstillende.

Pressemeddelelse fra Verdo

Tre ekstraordinære forhold præger årets resultat: Verdo har valgt at hensætte til afgørelserne i varmesagerne (-491 mio. DKK), der er nedskrevet på værdien af fibernettet (-194 mio. DKK) og opnået en gevinst ved handelen med Eniig (365 mio. DKK).

Uden disse særlige poster ville årets omsætning have været 3,1 mia. DKK og driftsresultatet (EBITDA) 225 mio. DKK. Et genereret cash flow på 201 mio. DKK i 2019 understreger, at Verdo har et solidt underliggende resultat for 2019.

Tilbageførsel til varmekunder
Verdo har valgt at hensætte til at tilbageføre for meget opkrævet varmepenge til varmeforbrugerne i Randers, selv om ikke alle sager er afgjort, og Verdo ikke nødvendigvis er enig i alle Forsyningstilsynets afgørelser.

“Dermed har Verdo hensat tilgodehavender i forlængelse af kendte afgørelser og udkast til afgørelser efter et forsigtighedsprincip,” forklarer Verdo’s bestyrelsesformand, Torben Høeg Bonde, og tilføjer, at tilbageførslen til kunderne er begyndt.

“Verdo har valgt at gøre det tydeligt for kunderne, at alle tilbageførsler kommer til at foregå i tråd med de endelige afgørelser, og som det er kutyme i branchen,” siger Torben Høeg Bonde.

Et solidt driftsresultat for 2019
Trods det utilfredsstillende resultat har Verdo’s drift i løbet af året været solid. Verdo’s kommercielle forretning leverede i 2019 et positivt resultat på niveau med 2018, og 60 procent af koncernens samlede driftsresultat stammer herfra.

Divisionen for teknisk infrastruktur fik sit bedste år nogensinde både mht. omsætning og resultat – og er samtidig nu det største selskab i Danmark inden for drift af gadelys i danske byer. Verdo’s handel med teknisk carbon bidrager til rekordstor omsætning i divisionen for handel med brændsler.

“Uagtet de ekstraordinære forhold i 2019 har Verdo samtidig leveret et solidt driftsresultat med god likviditet,” siger administrerende direktør i Verdo, Jakob Flyvbjerg Christensen, og tilføjer:

“Verdo er en stadig stærkere og mere fokuseret forsyningsvirksomhed inden for varme og vand samtidig med, at vi opnår gode resultater i de kommercielle aktiviteter.”

Fokus på fjernvarme og vand
2019 blev et vigtigt år for forsyningen i relation til at fokusere aktiviteterne omkring vand og varme. Handlen med Eniig betyder, at Verdo nu forsyner 69.000 hjem og virksomheder med fjernvarme og er den femte største varmeforsyning i landet målt på leveret energi (årligt 500 GWh).

Efter overtagelsen af fjernvarmenettet i Herning har Verdo fået udvidet forbrugerstyret med 16 nye repræsentantskabsmedlemmer, heraf fire nye bestyrelsesmedlemmer.

Verdo’s arbejde med FN’s verdensmål #6 for at sikre rent drikkevand og sikker forsyning er fortsat med opkøb af skov og etablering af nødforsyning til omegnsværker. I 2019 kunne Verdo påvise, at selskabet leverer noget af det reneste og billigste drikkevand i Danmark.

Nedskriver værdien af fibernet
Verdo bidrager til lokalsamfundene i Randers og Hobro gennem investering i fibernet og dermed hurtig adgang til internettet. Værdien af fibernettene er nedskrevet i årets regnskab, så den nu svarer til områdets indtjeningsmuligheder, hvilket påvirker årets resultat negativt.

Lukker kontor i England
Verdo Renewables har i 2019 forgæves arbejdet med en genopretningsplan, hvorfor det efter regnskabets afslutning er besluttet at afvikle selskabet.

Strategi Next Level og fokus på Verdensmål
Verdo har i 2019 aktiveret en ny strategi for de kommende år – Next Level – hvor koncernen fokuserer aktiviteter omkring varme, vand, teknisk infrastruktur og handel med brændsler.

“Verdo vil skabe grøn energi, der gør en verden til forskel. Vi vil bidrage til den grønne omstilling og leve op til den globale målsætning om bæredygtig udvikling frem mod 2030,” siger Jakob Flyvbjerg Christensen og uddyber, at Verdo har valgt at sætte særligt fokus på tre af FN’s 17 verdensmål og implementere dem i strategien, nemlig: #6 – Rent vand og sanitet, #7 – Bæredygtig energi og #13 – Klimaindsats.

“Verdo har i 2020 fået Jakob Flyvbjerg Christensen som ny administrerende direktør. Med ham ved roret vil Verdo skærpe den mangeårige indsats for klimavenlig energi og forsyning til by- og lokalsamfund med særlig fokus på rent vand og bæredygtig fjernvarme til attraktive priser,” siger Torben Høeg Bonde.

Verdo forventer en omsætning og et resultat i 2020 på niveau med 2019, men der tages forbehold for eventuelle langtidseffekter af Covid-19.

Kontakt:

Mere information hos

Jakob Flyvbjerg Christensen, administrerende direktør i Verdo, på 2060 5214

Nils Gottlieb Johansen, presseansvarlig i Verdo, på 41 74 42 71 eller e-mail: nigo@verdo.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/et-usaedvanligt-ar-pavirker-verdos-resultat?releaseId=13595585

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu